Makuuhuoneen hylly

Ihanaa viikonlopun alkua! Tässä muutama kuva makkarista, jonka ilmettä olen innostunut viilailemaan viime aikoina pikkuisen erilaiseksi. Petasin sängylle raikkaan kesäisen petauksen ja sainpa myös viimein kiinnitettyä makkarin seinälle pienen hyllyn, jollainen on ollut suunnitelmissani jo jonkin aikaa. Kurkataanpa tarkemmin peremmälle huoneeseen:

Makkarin sängyllä on simppeli valkoinen petaus, johon asettelin toisen Bakerin kukkatyynyistäni – toinen löytyy tällä hetkellä keittiön puolelta. Ihan huikea tuo kangas ja sopii väreiltään minusta tosi kivasti myös makkarin puolelle. Juuri tällaiset pienet väripisteet ovat minusta ihania yksinkertaisen harmaassa ja kalustukseltaan niukassa huoneessa. Tykkään myös tuosta kukikkaan kankaan tietynlaisesta mummomaisesta fiiliksestä; tällainen pieni romanttisuus sopii minusta erityisen hyvin juuri kesään ja tuo kivaa kontrastia modernien juttujen keskelle.

Makkarin oven viereen tein pienen seinähyllyn, se syntyi tosi edullisesti liimapuulevystä ja kahdesta Ikean hyllynkannakkeesta. Maalasin hyllyn remontissa ylijääneellä kalustemaalilla seinän sävyiseksi, näin se sulautuu kauniisti osaksi seinää. Tälla tavoin saa tehtyä tosi kivasti ja helposti erilaisia kirjahyllykokonaisuuksia; nyt itse aloitin vain yhdellä hyllyllä, mutta voisihan tuohon lisätä vielä toisenkin säilytystilan maksimoimiseksi. Tällöin tosin ilme ei pysy ihan niin kevyenä ja isompia tauluja ei saa enää hyllylle nojalleen. No, katsotaan mihin suuntaan tuo tuosta kehittyy.

Näin yleisesti yritän pitää makkarin melko simppelinä ja tyhjänä. En halua kalustaa huonetta liian täyteen, vaan mieluumminkin säilyttää tilassa ilmavan ja rauhallisen fiiliksen. Itse tykkään tästä hyllyratkaisusta enemmän kuin aiemmin seinällä olleesta taulukollaasista; se on ilmeeltään vähän rauhallisempi ja mahdollistaa säilytysfunktionsa lisäksi myös erilaisten asetelmien teon. Tällaista alustaa olin vähän kaivannutkin, sillä tilassa ei ollut ikkunalaudan lisäksi muuta tasoa, jossa voisi vaikkapa pitää kasveja, poltella kynttilöitä tai säilyttää kirjoja. Minusta makuuhuoneessa on kiva olla pieniä tunnelmallisia yksityiskohtia, niinpä tämä hylly tulee varmasti palvelemaan mukavasti erilaisten vaihtuvien asetelmien alustana.

Kivaa viikonloppua!

Kommentit (2)
  1. Hei, tosi kaunis ja seesteinen huone! Minkälaisella systeemillä sinulla on verhot kiskossa? Onko tuo ihan perusrautakauppakisko ja verhon ylälaidassa semmoinen nauha, jossa taskut muovisille vekottimille vai kuinka?

    1. Kiitos! Tuo on ihan sellainen tavallinen kattokiinnitteinen verhokisko, jota myydään rautakaupoissa, kaihdinliikkeissä ja vaikka Eurokankaassa. Kiskoon tulee muoviset lenkit ja verho ripustetaan tosiaan verhon yläreunassa olevaan nauhaan kiinnitettävien koukkujen avulla. Huomaamaton ja edullinen systeemi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *