Asuntomessut 2018: Materiaalipoimintoja ja yksityiskohtia

Asuntomessukuvia on koneella vielä iso liuta. Koska kotona ei ole tapahtunut viime aikoina mitään raportoimisen arvoista ja remonttijuttujakin saa vielä hetken odottaa, päätin palata vielä hetkeksi messutunnelmiin. Tässä sekalaisia materiaali- ja yksityiskohtapoimintoja, joihin kiinnitin itse huomiota messuilla:

Erilaisia puupaneeleja näkyi useammassakin kohteessa, nämä toimivat näyttävänä elementtinä etenkin portaikoissa ja eteistiloissa. Erityisesti tykkäsin yllä olevien kuvien Timberwisen Design Wall -ratkaisuista, kalanruotokuviosta ja perinteistä rintamamiestalon ulkovuorausta muistuttavasta rimalaudoituksesta. Isot puiset seinäelementit terästyivät kivasti mustilla yksityiskohdilla: esimerkiksi tuo ensimmäisen kuvan musta metallinen pinnakaide on kauniin kevyt ja puiset käsijohteet yhdistävät sen kivasti taustalla olevaan puuelementtiin.

Tässä kohteessa keittiön korkea kaapisto oli päällystetty mustaksi maalatulla osb-levyllä. Ihan hauska yksityiskohta, joka rajaa kaapiston kauniisti omaksi kokonaisuudekseen viereisestä eteis- ja käytävätilasta. Tämä idea on helppo toteuttaa itsekin osb-levystä ja haluamansa värisestä maalista – myös pienemmässä mittakaavassa.

Odotin näkeväni messuilla paljon nyt niin trendikkäitä metallisilla mustilla ruutukehikoilla varustettuja lasisia tilanjakajia ja lasiovia. Näitä ei kuitenkaan yllätyksekseni juurikaan näkynyt. Useammasta kohteesta spottasin kuitenkin mustakarmisia liukuovia – ehkä vähän samaa ajatusta näissäkin. Kivalta nämä näyttivät esimerkiksi Solid House Kodit -kohteen teinipojan makuuhuoneesta. Täällä mustat metallikehikot antavat liukuoville selkeät raamit, mutta valkoinen ovilevy pitää kokonaisuuden raikkaana.

Tässä kylpyhuoneessa oli minusta kauniit materiaalivalinnat, valaistus tosin muuttaa ne kuvassa oranssiseksi. Laatoitus jatkuu kauniisti myös saunan puolelle, jolloin kokonaisuus näyttää yhtenäisemmältä. Vaalea sauna on kauniin yksinkertainen ja musta suihku tuo puolestaan vähän ryhtiä kokonaisuuteen. Kestävää ja ajatonta.

Tämänkin kylpyhuoneen laatoitus – tai tarkemmin sanottuna lattia – kiinnitti huomioni. Marmorikuvioiset laatat on ladottu kauniisti tiililadontaan. Tällaista pitkulaista laattaa on totuttu näkemään enemmän seinissä, mutta se sopii minusta vallan hyvin myös lattiaan. Lopputulos on harmonisen kaunis ja kuitenkin elävä.

Erilaisten seinäpaneelien lisäksi rimoitusta voi bongata myös katoista. Ylläolevan kohteen keittiön katossa oleva rimoitus rajasi kauniisti tilan omaksi kokonaisuudekseen ja toi tilaan intiimiä tunnelmaa. Itse pidän yleisestikin kaikenlaisista rimakatoista, ne ovat minusta tosi viimeisteltyjä ja ajattomia. Katseenvangitsija voi sijaita joskus katossakin.

Ehdottomasti ihanin panelointi (ja yleisesti koko messujen kaunein yksityiskohta) oli kuitenkin tämä Talo Lintulan pukeutumishuone. Tämä oli ihan mielettömän kaunis ja jatkuu seinäpinnan lisäksi kauniisti myös ovessa, jossa ihastutti myös kaunis pyöreä ikkuna. Juuri tällaisia, kustomoituja, ajattomia ja hyvällä maulla suunniteltuja ratkaisuja toivoisin näkeväni messuilla paljon enemmän!

Yleisesti pidin myös kovasti erilaisista puisista ikkunoista. Parhaimmillaan ne korostavat kohteen arkkitehtuuria ja tuovat tähän sen viimeisen silauksen. Tämäkin kuva on Talo Lintulasta, ja tunnelmaa täydentävät myös japanilaishenkiset puiset sälekaihtimet. Aivan ihania yksityiskohtia.

Messut ovat avoinna vielä 5.8.2018 asti, joten Poriin ennättää vielä hyvin, mikäli reissu on vielä tekemättä. Tässä vielä kootusti aiemmat postaukseni asuntomessuilta:

Asuntomessujen suosikit – 4+1 kohdetta, jotka kannattaa nähdä

Katse oviin – tunnelmaa ja toimivuutta oikeilla ovivalinnoilla

Asuntomessut 2018: Topi-Keittiöt Designtalo Nosteessa


Some inspiring details and materials from Finnish Housing Fair 2018.

 

rakenna-ja-remontoi asuntomessut-2018 rakentaminen
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *