Asuntomessujen suosikit – 4+1 kohdetta, jotka kannattaa nähdä

Asuntomessujen purku jatkuu. Nyt vuorossa on omat suosikkini messuilta, jotka oli tänä vuonna helppo valita. Nämä muutamat talot nousivat selkeästi esille muista kohteista, ja näissä viehätyin erityisesti arkkitehtuurista, pintamateriaaleista tai tilaratkaisuista. Onpahan mukana yksi sisustukseltaankin sykähdyttänyt kohde.

Talo Lintula (kohde 13)

Ehdoton suosikkini messutaloista oli Talo Lintula. Tässä kohteessa on käytetty materiaaleja todella hienosti ja talon lukuisat puuelementit ovat silmiä hivelevän kauniita. Pidin paljon myös klassisen ajattomasta keittiöstä. Sisustuksen suhteen olisin toivonut astetta mietitympiä ja laadukkaampia ratkaisuja, silloin kokonaisuus olisi hiponut täydellisyyttä. Mutta materiaalivalinnat ja rakenteelliset yksityiskohdat olivat sitä jo nyt. Myös piha-alueet olivat minusta tässä talossa messujen parasta antia.

Kiinnitä huomiota näihin:

 • puun käyttö: paneelit, puusälekaihtimet ja rimoitukset
 • valon kulku
 • kauniit tammiset väli- ja ulko-ovet
 • luonnollinen ja seesteisen rauhallinen tunnelma
 • terassi- ja piha-alueet: rennot polkumaiset laatoitukset ja tyyliin sopivat kasvivalinnat

Kastelli Viva (kohde 15)

Tämä Asun-lehden kohde ihastutti puolestaan sisustuksellaan, itse talon arkkitehtuuri ja tilaratkaisut eivät sen sijaan sykähdyttäneet erityisesti. Tämä talo on kuitenkin malliesimerkki siitä, miten ns. tavallisesta perustalosta saadaan mieleenpainuvan kaunis ja viihtyisä hyvällä maulla valittujen ja taidolla sommiteltujen sisustusyksityiskohtien avulla. Kauniiden sisustusvalintojen lisäksi tässä kohteessa oli kaunis keittiö ja ehkä messujen nätein kodinhoitotila.

Kiinnitä huomiota näihin:

 • Keittiön kaunis pehmeä sävy ja näkymää keventävät avohyllyratkaisut
 • Kodinhoitohuone, joka on sisustettu kauniiksi ja viihtyisäksi
 • Mustat väliovet, jotka tuovat ryhtiä kokonaisuuteen
 • Huonekaluvalinnat, pienesineet ja näiden taidokas asettelu

Talo Haltiatar (kohde 26)

Talo Haltiattaren arkkitehtuuri oli ehdottomasti messujen sykähdyttävin. Yleisesti messutalot olivat melko tavanomaisia moderneja taloja, mutta tämän kohteen mustaa kattotiiltä ja lehtikuusta yhdistelevä julkisivu erottui ehdottomasti joukosta. Sisätiloissa ihastutti CLT-elementtien tuoma puun luonnollinen tuntu ja kauniit jokinäkymät. Myös terassit olivat viihtyisän oloiset ja somistettu kauniisti viherkasvein.

Kiinnitä huomiota näihin:

 • Upea, erilainen arkkitehtuuri
 • Puun tuoma tunnelma sisätiloissa
 • Keittiön rulokaappi ja upea terrakottalattia
 • Viihtyisästi somistetut parvekkeet

Bunkkeri (kohde 16)

Neljänneksi suosikikseni valikoitui Bunkkeri, joka muista kohteista poiketen oli rakennuksena vanha: tämä Shellin asuin- ja autovajarakennuksena palvellut talo on rakennettu vuonna 1937. Vanhan rakennuksen charmi toikin tähän kohteeseen ihan oman tunnelmansa, tätä täydensivät Hakolan Anna-Leena Hämälaisen suunnittelemat raikkaan modernit ja ihanan värikkäät sisustusvalinnat, jotka toivat kontrastia ja keveyttä vanhaan taloon. Kiinteät ratkaisut olisi minusta voitu viedä vähän pidemmälle, sillä aihio oli niin huikea: minusta näissä oltiin kuitenkin jääty vähän keskinkertaisiin ratkaisuihin. Mutta kokonaisuus oli mieleenpainuvan erilainen ja raikas, hienoa, että messuilla on esillä myös tämäntyyppisiä kohteita!

Kiinnitä huomiota näihin:

 • vanhan rakennuksen upeat puitteet: ikkunat, kakluuni, valurautapatterit jne.
 • makuuhuoneiden raikkaat seinäsävyt
 • värien käyttö sisustuksessa
 • laadukkaat ja kauniit valaisimet

Muut tärpit: ihanat pikkutalot

 

Näiden kohteiden lisäksi messuilla oli esillä kauniita pikkutaloja, jotka toimivat brändien näyttelytiloina. Varsinaisten kohteiden lisäksi kannattaakin kurkata ainakin Timberwisen näyttelytila, joka on täynnä kauniita materiaaleja ja yksityiskohtia, Woodion osasto, jossa on esillä huikean kauniit kierrätysmateriaalista valmistetut altaat ja Harri Koskisen suunnittelemat Honka Kontit, joiden sisustus- ja materiaalisuunnittelu on Meillä Kotona -kollegani Maru Hautalan käsialaa. Tosi inspiroivia, kauniita tiloja!

Yleisesti ottaen messujen anti jäi tänä vuonna minusta vähän laihaksi ja todelliset wow-kohteet jäivät puuttumaan. Mutta päivä oli kuitenkin tosi antoisa ja inspiroiva, kiitos huipulle matkaseuralleni hauskasta päivästä.

Olettekos te suuntaamassa asuntomessuille?


Here´s my favourites from Finnish housing fair this year.

Kommentit (4)
 1. Vähän arveluttaa koko messut, koska 10-vuoteen asunnot ovat toistaneet toisiaan myös huonekaluiltaan ja keittiöiltään. Ehdottomasti Lintulan kohde on paras. Erottuu joukosta ja on tyylikkään ajaton Huonekaluista viis. Bunkkeri ja Karhu kiinostaa myös. Siinä ne sitten ovatkin.

  1. No juu, eihän tuolla nyt varsinaisesti sisustuksen suhteen usein mitään erityisen sykähdyttävää ole. Sen sijaan minusta on kiinnostavaa bongailla yksittäisiä ratkaisuja, materiaalivalintoja ja tilaratkaisuja. Lintulan talossa oli ehdottomasti ihanimmat, hyvällä maulla valitut materiaalit, jotka poikkesivat mukavasti suurimmasta osasta muita kohteita. Juuri sellaista ajatonta ja klassista suunnittelua, mistä pidän.

 2. Hanni Malmi
  11.7.2018, 17:50

  Minun suosikkini on Casakivi kohde 20 ja Lintula kohde 13. Selkeät ratkaisut ja upeat materiaalit.
  Hienoa arkkitehti Kirsti Kanerva.

  1. Molemmissa oli kyllä kauniit materiaalivalinnat, ajatonta ja kestävää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *