Asuntomessut 2018: Topi-Keittiöt Designtalo Nosteessa

Kaupallinen yhteistyö: Topi-Keittiöt

Porin asuntomessut alkavat virallisesti tänään perjantaina ja messukotien ovet ovat avoinna yleisölle koko seuraavan kuukauden ajan. Itse vierailin messuilla jo eilen siellä järjestetyssä lehdistöpäivässä, ja seuraavien päivien aikana täällä blogissa onkin luvassa messuraporttia muutamastakin eri kulmasta toteutettuna.

Aloitetaan messutarjonnan purkaminen Designtalo Nosteesta, jonka keittiöön ja kylpyhuoneen kalusteisiin kävin tutustumassa. Näiden tuotteiden toimituksesta vastaa Topi-Keittiöt, joka on tuttu yhteistyökumppanini jo viime vuoden Habitare-projektista. Messukohde Nosteeseen rakentui yksinkertaisen ajaton valkoinen keittiö, joka sulautuu kauniisti osaksi avointa keittiö-oleskelutilaa:

Valkoinen on keittiön värinä klassinen ja kestävä valinta: se näyttää raikkaalta vuodesta toiseen ja on helposti muokattavissa moneen suuntaan pienten yksityiskohtien avulla. On sanomattakin selvää, että olen itse suuri valkoisten keittiöiden ystävä, ajattomuus ja muunneltavuus kun puhuttelevat aina. Messukeittiön valkoiset Kosketus-ovet on varustettu listavetimillä, jotka tekevät kokonaisuudesta kevyen ja muuhun ympäristöön sulautuvan. Tumma taso puolestaan tuo keittiöön hieman kontrastia ja yhdistyy kauniisti talon muuhun sisustukseen, jossa tumma väri on vahvasti esillä.

Keittiön malli on hyvin selkeä ja pelkistetty; sekä liesi että allas on sijoitettu isokokoiseen saarekkeeseen, johon näiden toimintojen jälkeen jää vielä mukavasti työskentelytilaa. Korkeat kaapit integroituine kylmälaitteineen on puolestaan sijoitettu saarekkeen taakse koko seinän mitalle, ja ne muodostavat takaseinälle yhtenäisen ja kauniin kokonaisuuden. Itse pidän juuri tällaisista selkeistä ratkaisuista, joissa kaapistokokonaisuudet ovat mahdollisimman yhtenäisiä. Näin keittiöön syntyy rauhallinen ilme ja se sulautuu kauniisti osaksi muuta kotia. Kaikki keittiön toiminnot ovat tällöin myös käden ulottuvilla eikä pitkiä matkoja esimerkiksi jääkaapilta vesipisteelle pääse syntymään – etäisyyksiä ja kulkureittejä kannattaakin miettiä keittiösuunnittelussa aina erityisen huolella.

Takaseinustan korkeat kaapit tarjoavat paitsi mukavasti säilytystilaa, myös lisätyöskentelytilaa. Kaapiston vasemmalle puolelle asennettujen liukuovien taakse piiloutuu työtaso avohyllyineen, tämä tila on otettavissa helposti käyttöön vain ovet avaamalla. Myös keittiön pienkoneet, kuten mikro, kahvinkeitin ja muut vastaavat säilyvät kauniisti ja kätevästi ovien takana; täältä ne on helppo ja nopea ottaa käyttöön, mutta ovet saa kätevästi myös suljettua yhtenäisen ja siistin ilmeen luomiseksi.

Kun saareke sijaitsee keskellä tilaa, voi liesituulettimen valinta aiheuttaa joskus pieniä pulmia. Tämän keittiön katseenvangitsijana toimi Lapetekin liesituuletin, jonka kupuun on integroitu rasvankäryjen tehokas poisto ja ilmansuodatus. Varsin siro ja kevyt ratkaisu silloin, kun näkymää olohuoneesta keittiöön ei haluta blokata massiivisella liesituulettimella.

 

Myös messutalon kylpyhuoneesta ja eteistiloista löytyy Topi-Keittiöiden kiintokalusteita, jotka jatkavat mukavasti keittiön tyyliä. Itse tykästyin erityisesti eteistilojen kätevään kaapistoon, joka tarjoaa mukavasti myös istuintilaa kenkien pukemisen ja riisumisen avuksi. Alimman kuvan mattamusta senkki on sekin Topi-Keittiöiden valikoimista, ja somistettu ajankohtaisin nahkavetimin aivan kuten kylpyhuonekalusteetkin. Kannattaakin muistaa keittiöliikkeen tarjonta myös tällaisia kuivien tilojen kalusteita hankkiessa, sillä tätä kautta saa mittoihin sopivia, kustomoituja kalusteita varsin kilpailukykyiseen hintaan.

Lehdistöpäivänä talossa riitti vilskettä ja paikalla oli kokki loihtimassa herkullisia tarjottavia vierailijoille. Tämä messukeittiö tulikin jo heti alkuunsa kunnon käyttöön, niin kuin pitääkin. Iso saareke tarjoaa mukavaa tilaa työskentelylle ja ruokien esillepanoille, eikä tila näyttänyt loppuvan kesken isommallekaan joukolle kokatessa. Ja mikäpä tuossa onkaan kokkaillessa, toimivassa ja kauniissa ympäristössä.

Koko messukodin kiintokalusteiden suunnittelusta vastaa Pirjo Ahola Tampereen Topi-myymälästä. Lisää Topi-Keittiöiden suunnittelupalveluista voit lukea yrityksen kotisivuilta täältä.


This post is made in collaboration with Topi-Keittiöt. Annual housing fair has started here in Finland, here´s an introduction of the kitchen and other cabinets made by Topi-Keittiöt. Fresh white is always a good choice and simple kitchen layout adapts well with the other environment. There are many functional solutions included, such as clever sliding doors that hide coffee maker, microwave oven and other kitchen equipments behind them.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *