Ystävänpäivän käärekakku
Kääretorttupohjan voi kääräistä myös kakuksi, jolloin sen kerrokset jäävät hauskasti pystyyn. Käärekakku päällystetään pinkiksi värjätyllä valkosuklaaganachella ja se sopii mainiosti ystävänpäivään.
Tavallista kääretorttupohjaa ei tarvitse aina kääriä samalla tapaa, vaan sen voi leikata suikaleiksi ja pyörittää suureksi käärekakuksi. Pyöräytin ympärille vielä alumiinifoliosta tehdyn nauhan, jotta kakku pysyy varmasti kasassa, kunnes se on hieman jähmettynyt jääkaapissa. Vaaleanpunaiseksi elintarvikevärillä värjätty kääretorttupohja tekee hauskan kontrasti valkoisen kreemitäytteen kanssa. Pinnoitin kakun vielä pinkiksi värjätyllä valkosuklaaganachella, niin mahdolliset kääretorttupohjan ruskeat laikut jäävät pimentoon. Kakun kruunaa kermavaatopursotukset ja vadelmat.
Kakun kanssa voi nauttia vaikka lasillisen meloni-gin drinkkiä, jos haluaa viettää oikein överin pinkin ystävänpäivän. Huomenna jatketaan vielä punajuurikierrepullien muodossa, joista tuli yllättävän hyviä. Punajuuri sopii siis hyvin myös makeaan leivontaan.
Pinkki käärekakku
Ainekset (8 annosta)
- 4 kpl
- kananmunia
- 2 dl
- sokeria
- 1 dl
- vehnäjauhoja
- 1 dl
- perunajauhoja
- 1 tl
- leivinjauhetta
- 1 rkl
- sitruunamehua
- 2 tl
- punaista elintarvikeväriä
- Täyte
- 100 g
- voita
- 1,5 dl
- tomusokeria
- Kuorrute
- 140 g
- valkosuklaata
- 1 dl
- kuohukermaa
- 1/2 tl
- punaista elintarvikeväriä
- Koristeeksi
- 1 dl
- kermaa vaahdotettuna
- 50 g
- vadelmia
Tee näin:
Vaahdota keskenään munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe.
Siivilöi jauhoseos vaahdon joukkoon ja sekoita rauhallisesti käännellen tasaiseksi. Lisää lopuksi sitruunamehu ja punainen elintarvikeväri.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia. Kumoa kääretorttupohja leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä peitettynä.
Valmista voikreemi vaahdottamalla voi ja lisäämällä siihen tomusokeri.
Levitä voikreemi jäähtyneen pohjan päälle ja leikkaa se neljään pötköön pituus suunnassa. Kääri ensimmäinen rullalle ja jatka sitten toisella palalla. Sido käärekakku alumiinifolion palalla tiukaksi ja nosta jääkaappiin asettumaan.
Valmista valkosuklaaganache kiehauttamalla kerma ja kaada se rouhitun valkosuklaan päälle kulhoon. Sekoita tasaiseksi ja värjää punaisella elintarvikevärillä.
Kaada valkosuklaaganache kakun päälle ja jäähdytä. Koristele kakku kermavaahdolla ja vadelmilla.