Viiden raaka-aineen chorizolasagne

Chorizolasagne saa makunsa mausteisesta raakamakkarasta. Vain viidellä raaka-aineella syntyy herkullinen arkiruoka, joka valmistuu pienellä vaivalla.

Tämä chorizolasagne valmistuu paljon yksinkertaisemmin kuin tavallinen versio. Tässä reseptissä halusin pitää raaka-aineet mahdollisimman yksinkertaisina mausta tinkimättä. Juuri tällaisia helppojen arkiruokien pitäisi olla. Periaatteessa reseptissä on kuusi raaka-ainetta, mutta en laske suolaa tässä mukaan, sillä sitä löytyy varmasti jokaisen kotoa, eikä se ole edes aivan välttämätön reseptissä.

Chorizon pitää olla raakamakkaraa, sillä valmiiksi kypsennetty ei hajoa pannulla. Erilaisia raaka-makkaroita pitäisi olla ihan hyvin saatavilla ainakin isoimmissa ruokakaupoissa, sillä niiden valikoima kasvaa jatkuvasti. Toisaalta valmiiksi kypsennettyäkin voi käyttää, mutta siinä tapauksessa se pitää hienontaa todella pieneksi. Tässä lasagnessa ei ole myöskään perinteistä juustokastiketta, vaan raastettu mozzarella ajaa asian yhtä hyvin, ellei jopa paremmin.

Katso myös nämä lasagnereseptit!

Chorizolasagne

Ainekset (6 annosta)

280 g
chorizo raakamakkaraa
2 kpl
paprikaa
2 prk
valkosipuli tomaattimurskaa (á 390g)
1 tl
suolaa
400 g
mozzarellajuustoraastetta
12 kpl
lasagnelevyjä
1 h 00 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 45 min

Tee näin:

Purista raakamakkara kuumalle paistinpannulle ja pienennä sitä hieman lastalla. Paista kypsäksi.

Lisää joukkoon hienonnetut paprikat ja jatka paistamista hetki. Lisää joukkoon tomaattimurska ja mausta halutessasi suolalla sekä mustapippurilla.

Voitele uunivuoka ja laita pohjalle kolme lasagnelevyä. Lisää päälle kerros kastiketta ja juustoraastetta. Toista kunnes olet saanut neljä kerrosta.

Paista lasagnea 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

ruoka pasta uuniruoat arkiruoka
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *