Veriappelsiinipizza
Veriappelsiini sopii melkeinpä mihin tahansa ruokaan. Tällä kertaa se pääsi pizzan täytteeksi hyvän juuston seuraksi.
Tänään mieli teki kummasti pizzaa. Kauppaan asti en kuitenkaan jaksanut lähteä, joten täytteiksi päätyi jääkaappiin jääneitä rippeitä. Pizzapohjan ainekset löytyvätkin aina valmiiksi kaapista, joten täytteitä voi miettiä sillä välin, kun pizzataikina kohoaa.
Jääkaapissa oli tietysti muutama veriappelsiini, vähän sinihomejuustoa ja halloumia. Pohjan kastikkeeksi käytin vanhaa ranskankermaa, joka kestää hyvin päiväyksen yli muiden hapanmaitovalmisteiden tapaan. Pizza on siis melko yksinkertainen, mutta erittäin toimiva. Toiseen pizzaan laitoin halloumia ja toiseen sinihomejuustoa. Oma suosikkini oli ehkä sinihomejuusto, sillä se toimi jotenkin paremmin veriappelsiinin kanssa. Kokeilemisen arvoinen pizza!
Ainekset (2 annosta)
- Pohja
- 2 dl
- vettä
- 25 g
- hiivaa
- 1 tl
- sokeria
- 1 tl
- suolaa
- 5 dl
- 00-vehnäjauhoja
- 3 rkl
- oliiviöljyä
- Täytteet
- 100 g
- ranskankermaa
- 1 tl
- mustapippuria
- 150 g
- halloumia, homejuustoa tai fetaa
- 4
- veriappelsiinia
- basilikaa
Tee näin:
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola ja jauhoja, kunnes taikina ei enää tartu käsiin eikä kulhon reunoihin. Lisää öljy. Vaivaa taikinaa puhtaalla pöydällä noin viisi minuuttia.
Ripottele reilun kokoiseen kulhoon jauhoja ja nosta taikina päälle. Peitä kulho kelmulla ja nosta se jääkaappiin 10–12 tunniksi.
Jaa taikina kahteen osaan. Kaulitse taikina ohueksi uunipellin kokoiseksi pohjaksi ja nosta taikina pellille ilman leivinpaperia.
Levitä päälle ranskankerma ja mustapippuri. Ripottele päälle juustoa ja lisää veriappelsiiniviipaleet. Paista pizzaa 275-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
Koristele annos basilikalla ja mustapippurilla.