Blogit
Perinneruokaa prkl

Valkosuklaakahvia ja piparia

Maitoon sulatettua valkosuklaata, minkä päällä espressoa ja kermavaahtoa. Ripaus kanelia viimeistelee tämän talvisen juoman. Täydellistä piparien kanssa. 

Tämä resepti syntyi vähän vahingossa, sillä kaappiin oli jäänyt valkosuklaarouhetta ja siitä piti päästä eroon ennen kuin se on käyttökelvotonta. Ensin kokeilin käyttää rouhetta cappuccinon päällä, mikä oli myös ihan jees. Seuraavaan kupilliseen sulatin valkosuklaan maitoon ja päälle espressot ja hieman maitovaahtoa. Nyt alkoi jo vaikuttaa lupaavalta, mutta pitäähän sitä tälläiseen juomaan laittaa päälle kunnon kermavaahtoa. Vielä ripaus kanelia – ah, nyt on hyvää! Täydellinen juoma näin marraskuun pakkasille.

Valkosuklaakahvi

Ainekset

1 dl
vispikermaa
2 dl
täysmaitoa
50 g
valkosuklaata
1 dl
espressoa
1/4 tl
kanelia
Muut ainesosat

Tee näin:

Vatkaa kerma vaahdoksi. Voit halutessasi laittaa kermavaahdon pursotinpussiin, jolloin annoksesta saa helposti kauniin. 

Mittaa maito kattilaan ja kiehauta. Lisää rouhittu valkosuklaa joukkoon. Sekoita kunnes valkosuklaa on sulanut täysin.

Valmista espresso tai erittäin vahva kahvi.

Lisää valkosuklaamaito laseihin ja lisää päälle espresso. Pursota lopuksi päälle kermavaahtoa ja koristele kanelilla.

Tarjoa piparien kanssa. 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *