Kiinnitetty postaus

Välimeren makuja pimeneviin iltoihin

Kaupallinen yhteistyö: Apetina

Tämä pannu on illanistujaisten varma keskipiste. Dippaa pala rapeaksi paistettua pitaleipää välimeren mauilla höystettyyn fetapannuun. Pinnalle reilusti Apetina Crumbly -juustoa, joka paahtuu uunissa hieman rapsakaksi.

Syksyn hämärät illat ovat täällä ja kiireisen kesän jälkeen on kivaa olla kotona. Tuntuu, että kesäisin ystävät hajaantuvat ympäri Suomea ja maailmaa eikä yhteistä aikaa oikein tunnu löytyvän. Syksyssä parasta onkin se, että voi taas nauttia ihan vain siitä, että kutsuu ystävät syömään ja istumaan iltaa.

Kesän jälkeen on myös aika ryhdistäytyä ja yrittää syödä edes vähän paremmin. Tuntuu, että yhdellä jos toisella on tähän aikaan vuodesta pyrkimys terveellisempään elämään grilliherkkujen jälkeen. Myös ystäväni toivovat usein tähän aikaan vuodesta hieman terveellisempiä vaihtoehtoja viikonloppujen illanistujaisiin. Onneksi noihin toiveisiin ei ole vaikea vastata nyt, kun kaikki parhaat kasvikset ovat vielä sesongissa. Nyt jos koskaan on yksi parhaista ajoista hyödyntää sadonkorjuun antia.

Olen jo pitkään ollut innoissaan ruoista, joiden ääreen voin ystävien kanssa kokoontua ja joita voi rennosti nauttia keskustelun lomassa. Ajatus lähti siitä, että halusin hyödyntää pääasiassa sesongissa olevia kasviksia ja tuoda ruokaan Välimeren makuja. Näin syntyi Illanistujaispannu, joka on juhlien varma keskipiste. Uunissa paahdetut kasvikset, yrtit ja oliivit saavat seurakseen pinnalle Apetina Crumbly -juusto, joka paahtuu uunissa hieman rapsakaksi. Apetina Crumbly on fetan tapaan koostumukseltaan kiinteä ja mureneva, mutta muuten hieman pehmeämpi ja kermaisempi. Se sopii juurikin paistosten pinnalle, pizzaan tai vaikkapa pastan joukkoon. Paistos kypsyy noin 30 minuuttia uunissa, jonka jälkeen se on valmis tarjoiltavaksi. Illanistujaispannun kanssa maistuu rapeaksi pannulla paahdettu pitaleipä, jota jokainen voi vuorollaan dippailla fetapannuun. Lopputulos on niin hyvää, että lopulta jäljelle jää vain vuoan tai pannun pohja.

Haastan kaikki viettämään enemmän kivoja iltoja ystävien seurassa ja syömään enemmän kasviksia. Nyt on juuri oikea aika lisätä kasviksia ruokavalioon. Tutustu Ahmi kasviksia -teemaan: https://www.meillakotona.fi/teemat/ahmi-kasviksia.

Illanistujaispannu

Ainekset (4 annosta)

250 g
kirsikkatomaatteja
1
punasipuli
1
punainen paprika
100 g
kivettömiä kalamata-oliiveja
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
1/2 rku
basilikaa
1/2 dl
oliiviöljyä
150 g
Apetina Crumbly
4 kpl
pitaleipää
45 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaan. Hienonna punasipuli ja paprika. Nosta kasvikset kulhoon ja lisää joukkoon oliivit. Lisää joukkoon suola, mustapippuri, hienonnettu basilika ja oliiviöljy.

Kaada seos voideltuun valurautapannuun tai uunivuokaan. Murustele päälle Apetina Crumbly ja paista pannua uunin alatasolla 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Paahda pitaleivät paistinpannulla tilkassa oliiviöljyä ja jaa ne neljään osaan. Tarjoa paistetut pitaleivät illanistujaispannun kanssa.

ruoka ahmi-kasviksia kasvisruoka juustot
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *