Töhnäkuuset

Täytä jäätelötötteröt kaakaokekseillä maustetulla valkosuklaamoussella ja koristele erilaisilla strösseleillä joulukuusiksi! Kokoa oma jouluinen kuusimetsä tarjoiluvadille ja nosta pöytään.

töhnäkuuset

Nyt on sellainen äkkimakea resepti, että näitä riittää varmasti yksi henkilöä kohden! Mikäli etsit jotain kevyttä ja raikasta joulureseptiä, niin kannattaa tutkailla jotain muuta. Joulu on kuitenkin juuri passelia aikaa tällaisille övereille herkuille, joten voin lämpimästi suositella. Juuri sopivan haastellista askartelua, jonka voi kaiken lisäksi syödä.

Aluksi ajatuksissa oli valmistaa jouluksi kakku, jonka päälle näitä kuusia olisi tullut, mutta päädyin sitten tälläiseen ratkaisuun, joka on oikestaan paljon kivempi. Tästä on helppo jakaa jokaisella oma töhnäkuusi! Nimi juontuu pääsiäisen aikaan syötävistä töhnämunista. Näissä siis sama idea!

töhnäkuuset

Jäätelötötteröt täytetään valkosuklaamousella, joka on valmistettu tuorejuustosta, valkosuklaasta ja murskatuista kaakaokekseistä. Tahna pursotetaan jäätelötötteröiden sisään ja kanneksi laitetaan yksi kokonainen kaakaokeksi. Kekseiksi sopii Domino, Oreo tai muuta vastaava. Täyttämisen jälkeen tötteröt siirrtetään jääkaappiin jähmettymään hetkeksi.

töhnäkuuset

Tämän jälkeen tötterön reunaa pitää hieman leikata tasaisemmaksi. Parhaiten se onnistuu sahalaitaisella veitsellä. Näin tötterö pysyy kauniisti pystyssä. Pintaan sivellään sulatettua valkosuklaata ja tötteröt kastellaan erilaisiin strösseleihin. Pintaan voi liimata lisäksi erilaisia lumihiutaleita tai isompia rakeita koristeeksi kastamalla sen ensin valkosuklaassa ja sitten asettamalla paikoilleen.

 

Töhnäkuuset

Ainekset (6 annosta)

6
jäätelötötteröä (vohveli)
200 g
tuorejuustoa
150 g
valkosuklaata
5
kaakaokeksiä (Domino, Oreo jne.)
Lisäksi
6
kaakaokeksiä (Domino, Oreo jne.)
100 g
valkosuklaata
1-2 prk
strösseliä (erilaisia)
50 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa 15 sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen. Murskaa 5 keksiä veitsellä hienoksi.

Pehmennä tuorejuusto ja sekoita joukkoon sulatettu valkosuklaa. Lisää keksimurut ja sekoita tasaiseksi. Siirrä seos pursotinpussiin.

Pursota jokaisen tötterön sisään tahnaa ja paina kanneksi yksi keksi. Nosta tötteröt jääkaappiin jähmettymään.

Leikkaa tötteröstä vinoa reunaa hieman sahalaitaisella veitsellä, jotta ne pysyvät pystyssä suorana.

Sulata kuorrutteen valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa 15 sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen. Sivele suklaata tötteröiden pintaan ja kasta ne strösseliin kauttaaltaan.

Lisää halutessasi isompia rakeita tai lumihiutaleita koristeeksi valkosuklaan avulla.

Töhnäkuuset säilyvät jääkaapissa 3-5 päivää.

ruoka joulu joululeivonnaiset joulun-jalkiruoat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *