Valkosuklaamoussetäytteiset suklaamunat eli “töhnämunat”

Pääsiäisen parasta antia ovat tietystikin monenlaiset suklaamunat. Vaikkakin itse ainakin olen katkera siitä, että Kyöpelinvuorimunia ei ole enää. Yhyy. No mutta Kinderit ovat edelleen valikoimissa, joten ei hätää. Nyt tällä kertaa viedään tämä pääsiäisen herkku vielä vähän pidemmälle. Noita moussetäytteisiä muniahan on toki kaupassa, mutta kun teet ne itse, maistuvat ne vieläkin paremmilta. Valkosuklaamousse sopii näihin mitä parhaiten täytteeksi. 

Ensimmäiseksi sulatetaan valkosuklaa. Valkosuklaan sulattamisessa kannattaa olla tarkkana, ettei se mene pilalle. Parhaiten se onnistuu mikrossa noin 350w teholla 30 sekuntia kerrallaan. Suklaata ei pidä sekoittaa lusikalla, vaan kuppia heiluttelemalla ja jatkaa kuumennusta, kunnes suklaa on juoksevaa. Toinen vaihtoehto on vesihaude. 

Valkosuklaa vatkataan tuorejuuston sekaan. Älä kaada kaikkea kerralla, ettei lopputulema ole klönttinen. Liekö olla sana ollenkaan tuo klönttinen. No oli miten oli, seuraavaksi vaahdotetaan sokeri ja valkuaiset toisessa kulhossa. Puolet valkuaisvaahdosta lisätään ensin valkosuklaaseokseen ja sen jälkeen loput. Tämä ei vaadi siis sen kummempaa. Sitten vain lusikoidaan mousse pursotinpussiin ja pursotetaan suklaamuniin. Kinderit ovat toki se paras valinta. Se vain kuoritaan ja särjetään yläosa. Pursotuksen jälkeen munien annetaan tekeytyä jääkaapissa. Munat saavan mieluiten olla jääkaapissa liki vuorokauden, niin mousseen tulee oikea rakenne. Vähintään niiden pitäisi olla siellä kaksi tuntia. 

Tämän jälkeen tarjolla on ehkäpä pääsiäisen paras herkku! 

 

 

Valkosuklaamoussetäytteiset pääsiäismunat

Ainekset

100 g
valkosuklaata
200 g
tuorejuustoa
2 rkl
sitruunamehua
0,5 dl
sokeria
2 kpl
kananmunanvalkuaisia
1 tl
vaniljasokeria
10 kpl
suklaamunia
Muut ainesosat

Tee näin:

Sulata valkosuklaa. Paras tapa sulattaa valkosuklaa on tehdä se mikrossa, mutta älä sekoita suklaata lusikalla ja sulata vain vähän aikaa kerrallaan.

Vatkaa sula suklaa tuorejuustoon vähän kerrallaan. Lisää joukkoon sitruunamehu.

Vatkaa valkuaiset ja sokerit vaahdoksi.

Sekoita puolet valkuaisvaahdosta ensin valkosuklaaseokseen ja vasta sen jälkeen loput.

Kuori suklaamunat ja poista niistä yläosa. Pursota täyte muniin ja laita ne jääkaappiin asettumaan mieluiten seuraavaan päivään. Vähintään kuitenkin kahdeksi tunniksi.

Kommentit (2)
  1. Missä vaiheessa tuo tuorejuusto lisätään ku ohjeessa ei lue?

  2. Eiku lukihan siinä. Tuolla olikin tee näin osio lopussa:D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *