Syksyn herkullisin suppilovahveropasta
Kaupallinen yhteistyö: Becel
Kiireisen arjen pelastava suppilovahveropasta on herkullinen ja helppo ruoka, johon sujahtaa helposti myös hyvät rasvat ja hieman rautaisaa pinaattia.
Sienestyskausi on parhaimmillaan ja ajoin viime viikonloppuna maaseudulle suunnatakseni sienimetsään. Olikin mukava huomata, että suppilovahveroiden kausi oli jo alkanut ja sieniä oli metsässä reilusti. Suppilovahvero on ehdottomasti yksi suosikkisienistäni, sillä siinä on todella hyvä maku ja niitä löytyy yleensä metsistä runsain mitoin. Lisäksi se on helppo tunnistaa ja usein toukaton, joten siinäkin mielessä se on loistava ruokasieni. Olenkin tehnyt vuosien saatossa useita suppilovahvero-reseptejä, koska ne sopivat niin moniin ruokiin. Yksi ruoka on kuitenkin selvästi yksi suosikeistani, suppilovahveropasta. Suppilovahvero kestää hyvin pakastusta, joten pakastankin syksyisin sieniä reilusti talteen. Usein arjen pelastukseni onkin pakastimesta pannulle heitetyt suppikset ja niiden kylkeen keitetty pasta. Välillä kermapurkkikin sienien joukkoon riittää, mutta tykkään myös tehdä pastaa, jossa sienet yksinkertaisesti paistetaan pannulla rasvassa ja mukaan heitetään milloin mitäkin rucolasta tomaatteihin ja maukkaisiin yrtteihin. Tällä kertaa pannulle päätyi pinaattia, sipulia, valkosipulia, timjamia ja tietenkin viimeistelin annoksen parmesaanilla.
Olen pyrkinyt vaihtamaan arjessani kovat rasvat pehmeisiin ja tässäkin kohtaa löytyy hyvä esimerkki siitä, miten perinteisen voin voi korvata hyvänmakuisella margariinilla ruoassa. Paistoin nimittäin sienet pannulla Becel Goldissa, jonka rasvapitoisuus on 70 %. Pidän Becel Goldin mausta, sillä se on tarpeeksi lähellä perinteistä voita ja siten sen käyttäminen esimerkiksi paistamisessa tai leivonnassa ei juurikaan tuo muuta eroa reseptiin kuin terveellisemmän lopputuloksen. Olenkin korvannut tänä syksynä esimerkiksi uuniomenoiden voin Becel Goldilla ja se toimii mainiosti. Becel Goldin resepti on myös juuri uudistunut ja se on nykyään täysin kasvipohjainen eli sopii myös vegaaneille. Tuote on valmistettu kasviöljyistä, jotka sisältävät luonnostaan monityydyttymättömiä omega-3- ja -6-rasvoja ja sillä on Sydänmerkki, joten sen käyttö on suositeltavaa, jos haluaa vähentää kovan rasvan käyttöä ja varmistaa laadukkaiden rasvojen saannin.
Suosittelen valitsemaan ruokaan laadukkaan pastan. Itse käytin tällä kertaa pappardellea, koska se sopi mielestäni loistavasti tähän ruokaan. Toki jos haluat annokseen lisää esimerkiksi proteiinia voit korvata perinteisen pastan vaikkapa papupastalla. Suppilovahverossa on tarpeeksi makua, joten se kestää rinnallaan tuhdimmankin makuisen pastan. Tämä ruoka on kyllä oikea arjen pelastus. Nopeasti valmis, maultaan herkullista ja täydellistä syksyn pimeiden iltojen ruokaa. Pinaatista saa sopivasti vielä rautaa, jotta jaksaa ahertaa entistä paremmin syksyn pimeydessä.
Jos mietit omaa rasvan käyttöä ja haluaisit tehdä parempia valintoja, niin käy tutustumassa aiheeseen ja Becelin tuotteisiin osoitteessa Becel.fi. Sieltä löydät paljon tietoa esimerkiksi pehmeistä ja kovista rasvoista.
Suppilovahveropasta
Ainekset (2 annosta)
- 200 g
- pastaa (pappardelle)
- 1 l
- suppilovahveroita
- 2-3 rkl
- Becel Gold-margariinia
- 1
- sipuli
- 2-3
- valkosipulinkynttä
- 100 g
- pinaattia
- 1-2 tl
- timjamia hienonnettuna
- 1/2 tl
- suolaa
- 1/2 tl
- mustapippuria
- 100 g
- parmesan-juustoa
Tee näin:
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Voit lisätä keitetyn pastan joukkoon hieman margariinia, jotta pasta pysyy irtonaisena.
Puhdista suppilovahverot ja nosta ne kokonaisina (isoimmat voi halkaista) paistinpannulle. Paista sieniä kunnes kaikki neste on haihtunut ja lisää sitten pannulle margariini.
Hienonna sipulit ja lisää ne myös pannulle. Kuullota kunnes sipulit ovat pehmenneet.
Lisää joukkoon pinaatti ja hienonnettu timjami. Jatka paistamista vielä hetki ja lisää joukkoon suola ja mustapippuri.
Sekoita sienet pastan joukkoon ja tarjoile parmesan-juuston kanssa.