Sushikääretorttu

Pyöräytä sushista kerralla isompi rulla ja tarjoile tuttuun tapaan soijan kanssa.

sushikääretorttu

Sushikääretorttu on kuin jättimäinen california-sushirulla, mutta siitä poiketen täytteet levitetään pohjan päälle kauttaaltaan, jolloin täytteitä on enemmän. Se syntyy siis nopeammin kuin pienemmät rullat ja sen voi nostaa kokonaisena pöytään. Jokainen voi leikata haluamansa kokoisen palan – syöminen ei välttämättä ole se kaikista helpoin osuus, mutta makunsa puolesta sushikääretorttu toimii mainiosti.

Hyvää uutta vuotta!

Katso myös:

Sushi-riisipiirakat 

Sushin uusi muoto saa inspiraationsa perinteisestä karjalanpiirakasta. Leikkaa merilevämatosta pyöreitä pohjia, täytä sushiriisillä ja rypytä karjalanpiirakan tapaan.

Sushiburgerit

Maailmalla jo hittiruuaksi noussut sushiburgeri yhdistää kaksi klassikkoa. Oletko sinä jo kokeillut tätä herkkua?

Sushipizza 

Sushihimon yllättäessä kannattaa kokeilla sushipizzaa. Se syntyy paljon nopeammin, kuin tavallinen sushi, mutta on silti yhtä hyvää – tosin ei valmiina suupaloina.

Sushikakku

Nyt on kyllä varsinainen sushin ystävien päivä. Mikä voisikaan olla parempaa, kuin sushikakku, jos oikein sushinhimo yllättää.

Sushikääretorttu

Ainekset (6 annosta)

250 g
sushiriisiä
3 rkl
miriniä tai sushi su:ta
4 rkl
majoneesia
200 g
nahatonta lohta
1
avokado
1/2
kurkkua
6
kevätsipulinvartta
2 rkl
mustia seesaminsiemeniä
soijaa tarjoiluun
1 h 05 min
{
AKTIIVINEN 45 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

Valmista sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan.

Ohjeesta tulee kaksi sushikääretorttua. Yhdistä kaksi merileväarkkia peräkkäin ja kostuta sauma, jotta ne ottavat kiinni toisiinsa. Tee vielä toinen samanlainen.

Levitä puolet sushiriisistä kelmun päälle merileväarkkien kokoiseksi  ja noin 0,5 cm paksuksi levyksi. Paina päälle yhdistetyt merileväarkit. Valmista vielä toinen pohja lopuista aineksista.

Levitä pohjien päälle hieman majoneesia.

Leikkaa lohi ohuiksi siivuiksi ja jaa se puoliksi sushilevyjen päälle. Jätä kuitenkin hieman tilaa takimmaiseen reunaan.

Halkaise avokado, poista siemen ja viipaloi se. Levitä viipaleet lohen päälle. Leikkaa myös kurkku ohuiksi siivuiksi ja asettele täytteiden päälle.

Lisää lopuksi muutama kevätsipulinvarsi.

Rullaa kääretortuksi kelmun avulla. Painele valmista rullaa tiiviimmäksi ja jätä se tarvittaessa hetkeksi kelmun sisään.

Koristele sushikääretortun pinta mustilla seesaminsiemenillä. Tarjoa soijan kanssa.

ruoka sushi juhlat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *