Sushikakku jaettavaksi ystävien kanssa

Nyt on kyllä varsinainen sushin ystävien päivä. Mikä voisikaan olla parempaa, kuin sushikakku, jos oikein sushinhimo yllättää. Kannattaa kuitenkin varmistaa, että muitakin syöjiä on paikalla, sillä kakkumuodossa syötävää on enemmänkin. Eli sushibileet vaan pystyyn nimittäin tässä tulee nyt illan kohokohta. 

Sushiriisiin löytyykin täältä Maku.fi:stä jo ohjeita entuudestaan. Riisin keittämisen jälkeen alkavatkin muut työt. Tarkemmat ohjeistukset tähän löytyy tuolta alta reseptistä. 

Kakun rakenne poikkeaakin normaalista sushista merkittävästi, eikä sitä pysty syömään puikoilla sitten mitenkään. Joten siitä on vain annettava periksi tämän suhteen. Soijakin on hyvä vain lorauttaa kakkupalan päälle.

Mutta siinä siis. Tekisikö mieli kokeilla?

Sushikakku – tee japanilainen herkku uudella tavalla

Ainekset

valmista sushiriisiä
0
2 annosta (katso erillinen ohje)
Avokadotäyte
3 kpl
avokadoa
0,5 dl
sitruunamehua
1-2 tl
wasabitahnaa
1 tl
suolaa
Lohitäyte
500 g
lohta
Väliin
2-3 rkl
seesaminsiemeniä
4 0
merilevää ((nori))
Koristeeksi
0
wasabi-rucolaa
0
merileväkaviaaria
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista ensin sushiriisi tämän ohjeen mukaan http://www.maku.fi/reseptit/sushiriisi-1 Poista lohesta nahka ja muut rasvaiset kohdat. Paloittele lohi noin 1 x 1 cm kokoisiksi kuutioksi. Lisää lohipaloihin seesaminsiemenet ja laita se jääkaappiin odottamaan. Laita kuoritut avokadot tehosekoittimeen ja kaada päälle sitruunamehu. Anna seoksen pyöriä niin kauan kunnes se on tasaisen samettista. Mausta wasabilla ja suolalla. Laita jääkaappiin odottamaan. Leikkaa merilevälevyistä (nori) irtopohjavuoan avulla pyöreitä levyjä 4 kpl. Laita irtopohjavuoan pohjalle ensin leivinpaperia ja sitten pyöreäksi leikattu nori. Jaa sushiriisi kahteen osaan ja laita puolet siitä tasaisesti merilevän päälle. Asettele riisin päälle toinen merilevälevy ja painele tiiviiksi. Lisää seuraavaksi avokadotahnasta puolet ja levitä tasaiseksi. Lisää tämän päälle puolet lohikuutioista ja toista edellinen (merilevä, sushiriisi, merilevä, avokadotahna, lohi) Koristele sushikakku wasabirucolalla ja mustalla merilevävalmisteella. Tarjoile soijan kanssa.

Sushiriisi – näin valmistat sushiaterian tärkeimmän osan

Ainekset

3 dl
sushiriisiä
3 3/4 dl
vettä
Sushiviinietikka
4 rkl
riisiviinietikkaa
2 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Sushiriisi valmistuu näin:

Huuhtele sushiriisiä joko kulhossa tai siivilässä viileällä vedellä, kunnes huuhteluvesi on kirkasta. Valuta huuhtomisvesi riisistä.

Kumoa riisi (lasi)kannelliseen kattilaan ja mittaa joukkoon vesi. Sulje kansi tiiviisti äläkä availe sitä keittämisen aikana. Kuumenna ensin lieden täydellä teholla, kunnes vesi alkaa juuri ja juuri kiehua. Pienennä tehoa ja hauduta noin 10 minuuttia, tai kunnes vesi on imeytynyt riisiin.

Valmista suhiriisin hautuessa sushiviinietikka. Mittaa ainekset pieneen kattilaan ja kiehauta sekoitellen.

Nosta sushiriisikattila liedeltä ja anna seisoa vielä 10 minuuttia kannen alla, jolloin kypsyminen jatkuu kattilaan muodostuneessa höyryssä.

Nostele sushiriisi kattilasta laakealle vadille puulastan avulla. Levitä tasaiseksi kerrokseksi ja jäähdytä kääntelemällä varovasti lastalla. Pirskottele samalla joukkoon sushiviinietikkaa.

Voit aloittaa sushien työstämisen, kun sushiriisi on kädenlämpöistä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *