Suppilovahvero-omenapasta

Suppilovahvero <3 omena. Tämä pasta on täynnä metsäisiä makuja ja kotimaista makean kirpeää omenaa. Suppilovahveropastan kruunaa rapeaksi paistettu ilmakuivattu kinkku.

suppilovahveropasta

Sieniretken jälkeen alkaa toiseksi paras osuus, eli ruoan valmistus vastapoimituista suppilovahveroista. Ne ovat parhaimmillaan juuri silloin käytettynä ja niiden tuoksu on vastustamaton. Huolellisesti puhdistetut suppilovahverot säilyvät jääkaapissa paperipussissa suhteellisen pitkään, jopa viikkoja, mikäli et halua pakastaa osaa saaliista. Itse tykkään käyttää ruokien valmistuksessa tuoreita sieniä aina kun mahdollista. Osa saaliista jäi siis jääkaappiin odottamaan seuraavaa ruokaa.

Tämä suppilovahveropasta on suhteellisen yksinkertainen, jossa korostetaan sienen omaan makua ja rakennetta. Sienet paistetaan kokonaisina voissa ja pasta saa lisää makua mm. valkoviinistä, rosmariinista ja omenista. Pinnalle murustellaan rapeaksi paistettu ilmakuivattua kinkkua, joka toimii juuston tilalla – erittäin toimiva tapaus.

Suppilovahvero-omenapasta

Ainekset (2 annosta)

100 g
ilmakuivattua kinkkua (esim. prosciutto)
250 g
pastaa
250 g
suppilovahveroita (n. 1 litra)
2 rkl
voita
1–2
valkosipulinkynttä
1 rkl
rosmariinia hienonnettuna
1 dl
valkoviiniä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
2
pientä omenaa
30 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

Paista ilmakuivattu kinkku pannulla keskilämmöllä rapeaksi ja nosta talouspaperin päälle odottamaan.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä (2 L vettä + 2 tl suolaa).

Puhdista sienet ja paista niitä pannulla kunnes niistä irronnut neste on haihtunut. Lisää voi ja jatka paistamista kunnes sienet ovat saaneet hieman väriä.

Kuori valkosipulinkynsi ja hienonna se. Hienonna myös rosmariini. Lisää valkosipuli ja rosmariini pannulle.

Lisää valkoviini ja anna kiehahtaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Poista omenista kara ja viipaloi ne. Lisää omenat pannulle ja siirrä pannu pois levyltä.

Valuta pasta ja ota keitinvettä talteen noin 1 dl. Lisää pasta pannulle ja sekoita. Lisää keitinvettä pasta joukkoon, jotta pasta pysyy mehukkaana.

Murskaa rapeaksi paistettu ilmakuivattu kinkku pastan päälle. Ripottele pinnalle halutessasi lisää rosmariinia ja mustapippuria.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *