Siskonmakkara-hapankaalikeitto
Hapankaali ja siskonmakkara ovat keitossa kuin luodut toisilleen. Lusikallinen smetanaa päälle ja täydellinen annos on valmis nautittavaksi.
Muutama vuosi sitten valmistin herkullista punajuuri-siskonmakkarakeittoa. Kyseinen keitto valmistui nopeasti valmiista etikkapunajuurisuikaleista. Se on siis vähän samanlainen kuin tämäkin keitto, mutta nyt pohjana on hapankaali. Tässä keitossa pääsee siis helpolla aineksien pilkkomisen suhteen, sillä kaikki tulee suoraan purkista.
Melko helposti valmistuva keitto on siis tämäkin. Siskonmakkarat ruskistetaan paistinpannulla öljyssä kauniin värisiksi ja nostetaan kattilaan odottamaan. Sillä välin paistetaan hapankaali samalla paistinpannulla siskonmakkaroista irronneessa rasvassa, joten kaikki mauat pääsevät mukaan keittoon. Paistettaessa hapankaalin kitkeryys hieman pehmenee ja se muuttuu makeammaksi.
Tätä keitto voi suositella kaikille, jotka pitävät borssikeitosta tai hapankaalista. Kaiken lisäksi tämä keitto on melko kevyt, joten sopii hyvin jokatammikuiseen kevennysbuumiin 🙂
Siskonmakkara-hapankaalikeitto
Ainekset (6 annosta)
- 500 g
- siskonmakkaraa
- 1 rkl
- rypsiöljyä
- 600 g
- hapankaalia
- n, 1,5 L
- vettä
- 2 rkl
- tuoretta timjamia
- 2 rkl
- hunajaa
- 1 tl
- sokeria
- 1 kpl
- lihaliemikuutio
- 1/2 tl
- rouhittua mustapippuria
- 1 tl
- rosépippuria
- 1/2 tl
- suolaa
Tee näin:
Kuumenna öljy paistinpannulla ja purista siskonmakkaroista pieniä palleroita. Paista pallerot kauniin värisiksi. Nosta makkarat pois paistinpannulta kattilaan.
Kaada hapankaali liemineen paistinpannulle. Pannua ei tarvitse puhdistaa välillä. Paista kunnes hapankaali on saanut hieman väriä. Kaada kattilaan.
Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää hienonnettu timjami, hunaja, sokeri, lihaliemikuutio, rouhittu mustapippuri ja rosépippuri. Mausta lopuksi tarvittaessa suolalla.
Nauti keitto smetanan ja tuoreen persiljan kanssa.