Rahkapatukkakakku

Mikäli pidät rahkapatukoista, niin tämä kakku on sinulle! Suussa sulava rahkapatukkakakku on koukuttavan hyvää ja valmistuu helposti.

rahkapatukkakakku

Tiedättekö ne pienet kaupoista saatavat rahkapatukat? Ne ovat mielestäni erittäin hyviä ja täydellisiä pieneen herkutteluun. Tämän kakun ajatuksena oli saada tuotua tämä tuttu maku ja koostumus kakun muotoon. Onnistuikin siinä mielestäni, sillä kakusta tuli uskomattoman hyvää. Ihan pelkällä maitorahkalla tästä ei selvinnyt, vaan sekaan piti vaahdottaa hieman voita tuomaan täyteläisyyttä. Kyseinen kakku ei ole siis mikään terveysherkku.

Rapea suklaakuori ja silkkisen pehmeä sisus. Tästä kakusta ei voi kieltäytyä!

Kakun valmistus aloitetaan vaahdottamalla voi ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekaan lisätään vähän kerrallaan maitorahkaa koko ajan sekoittaen – näin massasta tulee silkkisen pehmeää. Lopuksi sitruunamehuun sulatetut liivatelehdet ja sekoitus. Kakkumassa kaadetaan kelmutettuun leipävuokaan ja siirretään jääkaappiin hyytymään. Kelmun saa aseteltua helpoiten vuokaan, kun sen öljyää kevyesti.

Seuraavaksi tehdään pohja. Ensimmäisen version kokeilin suolapähkinöistä. Hienonsin tehosekoittimessa noin 1 dl suolapähkinöitä ja lisäsin sekaan hieman kaakaojauhetta. Tämä versio on siis täysin gluteeniton. Toisen version valmistin Digestive-kekseistä ja sekaan sulatin voita. Pohjaksi kakkuun sopii siis monta erilaista vaihtoehtoa. Joka tapauksessa muruseos levitetään suoraan vuokaan rahkakerroksen päälle ja kumotessa se jää pohjaksi. Lopuksi kakku kuorrutetaan tummalla suklaalla. Kakku on loistava yhdistelmä rapeaa suklaakuorta ja silkkisen pehmeää rahkasisusta.

Rahkapatukkakakku on täydellistä tarjottavaa moneen tilanteeseen. Tämä toimii myös loistavasti pääsiäisen herkkupöytään!

Rahkapatukkakakku

Rahkapatukkakakku

Ainekset (10 annosta)

100 g
voita (huoneenlämpöistä)
2 dl
tomusokeria
500 g
maitorahkaa
2 tl
vaniljasokeria
4
liivatelehteä
2 rkl
sitruunamehua
Lisäksi
5
Digestive-keksiä
1 tl
kaakaojauhetta
25 g
voita
150 g
tummaa suklaata
2 h 15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 2 h 00 min

Tee näin:

Laita liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi.

Öljyä 10 x 30 cm kokoinen leipävuoka kevyesti. Laita vuokaan pala kelmua. Painele se kiinni pohjaan ja reunoille.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää rahkaa vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää vaniljasokeri.

Kuumenna kattilassa sitruunamehu. Puristele liivatelehdet kuiviksi ja sulata ne sitruunamehun sekaan. Kaada seos rahkamassaan ja sekoita hyvin. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Siirrä jääkaappiin hetkeksi.

Valmista pohja. Hienonna keksit ja kaakaojauhe tehosekoittimessa. Lisää sekaan sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Levitä seos rahkamassan päälle ja tasoita pinta lusikalla. Anna kakun hyytyä vähintään 2 tuntia, mieluiten yön yli.

Valmista kuorrute sulattamalla suklaa vesihauteessa tai mikrossa 15 sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen. Kumoa kakku tarjoiluastiaan ja kuorruta se suklaalla. Levitä suklaa ensin kakun reunoille lusikan avulla. Kaada loput suklaasta päälle ja levitä tasaiseksi.

Vinkki: Voit valmistaa pohjan myös suolapähkinöistä. Hienonna tehosekoittimessa 1 dl suolapähkinöitä ja 1 tl kaakaojauhetta keskenään.

ruoka leivonta kakut leivonnaiset
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *