Blogit
Perinneruokaa prkl

Puolukkamoussekakku

Kinuskinen keksipohja ja runsaasti puolukkaa sisältävä mousse muodostavat vastustamattoman makuparin. 

Viime viikonloppuna tuli käytyä pitkästä aikaa puolukassa. Puolukoita onkin nyt runsaasti saatavilla, eikä viiden litran ämpärin täyttämiseen kulunut puolta tuntia kauempaa. 

Viime vuonna tein puolukoista piirakan pullataikinalla ja siitä tulikin erittäin hyvä. Tällä kertaa kokeilin valmistaa puolukkamoussekakkua. Reseptin halusin pitää mahdollisimman helppona ja mielestäni onnistuinkin siinä melko hyvin. Myös maku tässä kakussa on onnistunut ja niin oli myös vieraidenkin mielestä. Käytin pohjaan voin sijaan kinuskia – onhan puolukat ja kinuski loistava yhdistelmä. 

Puolukkamoussekakku

Ainekset

pohja
10 kpl
Digestive-keksejä
1/2 dl
kinuskikastiketta
1/8 tl
suolaa
täyte
4 dl
kuohukermaa
5 dl
puolukoita
2 dl
tomusokeria
5 kpl
liivatelehteä
pinta
2 dl
puolukoita
1 dl
tomusokeria
1 kpl
liivatetta
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista pohja murskaamalla keksit. Lisää joukkoon kinuskikastike ja ripaus suolaa. Leikkaa irtopohjavuoan (24cm) pohjalle pala leivinpaperia. Painele keksimurut tiiviisti vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan.

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vaahdota kuohukerma. 

Soseuta puolukat ja mausta tomusokerilla. Nosta liivalehdet mikron kestävään kulhoon puristamatta niistä ylimääräisiä vesiä. Kuumenna mikrossa kunnes liivatelehdet ovat sulaneet ja kaada ne puolukkasoseen joukkoon. (Voit kuumentaa liivatelehdet myös kattilassa tilkassa vettä.)

Yhdistä kermavaahto ja puolukkasose. Kaada mousse irtopohjavuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä muutama tunti jääkaapissa.

Valmista kakun pinta soseuttamalla puolukat. Mausta sose tomusokerilla ja lisää joukkoon yksi liivatelehti. Levitä sose kakun pintaan ja laita takaisin jääkaappiin.

 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *