Porkkanakakkulatte – myös vegaanisena

Porkkanakakulta maistuva lämmin juoma sopii vaikka laskiaispullan seuraksi. Porkkanamehusta valmistuva latte maustetaan inkiväärishotilla ja hasselpähkinäsiirapilla.

 

Aloin pohtimaan miltä maistuisi porkkanamehusta valmistettu lämmin juoma, mikä maustetaan porkkanakakulle ominaisilla mausteilla. Tänään päätin sitten kokeilla tätä juomaa. Ensimmäiseksi keitin kattilassa porkkanamehua, kardemummaa ja kanelia miedolla lämmöllä, siten että se juuri vain kiehahtaa. Lisäsin joukkoon kermaa, minkä jälkeen vielä uusi kiehautus. Maukeuden tämä juoma saa hasselpähkinäsiirapista, joka oli ihan uusi löytö. Se sopii täydellisesti kahvin joukkoon ja myös tähän porkkanakakkulatteen tuoden syvän pähkinäisen maun. Juoman päälle vaahdotin kermavaahtoa ja koristeeksi lisäsin kuorellisia cashewpähkinöitä sekä ripauksen kanelia – herkkua!

Parempaa vegaanisena

Kokeilin valmistaa porkkanakakkulattea myös kookoskermasta, josta tulee ehkä jopa hieman parempi. Kookoskermasta valmistetun version maustoin lisäksi ripauksella kookossokeria. Kookos ja porkkana sopivat täydellisesti yhteen. Postauksen lopusta löytyy siis kaksi erilaista ohjetta.

Tuossa alapuolella olevassa kuvassa on uusi löytöni hasselpähkinäsiirappi, joka sopii ihan mihin tahansa. Kannattaa kokeilla lorauttaa sitä vaikka kahvin joukkoon tai tähän valkosuklaakahviin, joka on ihan parasta jo sellaisenaan.

Porkkanakakkulatte

Ainekset (2 annosta)

3 dl
porkkanamehua
1 kpl
inkiväärishotti tai 1 rkl raastettua inkivääriä (n. 50 ml)
1/4 tl
kardemummaa
1/2 tl
kanelia
2 rkl
hasselpähkinäsiirappia
1 dl
kermaa
1-2 rkl
sokeria (halutessasi)
Pinnalle
1 dl
kermaa vaahdotettuna
10 kpl
cashewpähkinöitä
kanelia
15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Mittaa kattilaan porkkanamehu, inkiväärishotti, kardemumma ja kaneli. Kiehauta ja lisää kerma.

Mausta hasselpähkinäsiirapilla ja halutessasi ripauksella sokeria.

Vaahdota kerma. Kaada porkkanakakkulatte laseihin ja lisää päälle kermavaahto. Koristele murskatuilla cashewpähkinöillä ja kanelilla.

Vegaaninen porkkanakakkulatte

Ainekset (2 annosta)

3 dl
porkkanamehua
1 kpl
inkiväärishotti tai 1 rkl raastettua inkivääriä (n. 50 ml)
1/4 tl
kardemummaa
1/2 tl
kanelia
2 rkl
hasselpähkinäsiirappia
1 dl
kookoskermaa
1-2 rkl
kookossokeria
Pinnalle
1 dl
vaahdotettua kookoskermaa
10 kpl
cashewpähkinöitä
kanelia
15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Mittaa kattilaan porkkanamehu, inkiväärishotti, kardemumma ja kaneli. Kiehauta ja lisää  vispautuva kookoskerma.

Mausta hasselpähkinäsiirapilla ja halutessasi ripauksella kookossokeria.

Vaahdota vispautuva kookoskerma. Kaada porkkanakakkulatte laseihin ja lisää päälle kookosvaahto. Koristele murskatuilla cashewpähkinöillä ja kanelilla.

ruoka juomat jalkiruoat kasvikset
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *