Porkkanakakkulatte – myös vegaanisena
Porkkanakakulta maistuva lämmin juoma sopii vaikka laskiaispullan seuraksi. Porkkanamehusta valmistuva latte maustetaan inkiväärishotilla ja hasselpähkinäsiirapilla.
Aloin pohtimaan miltä maistuisi porkkanamehusta valmistettu lämmin juoma, mikä maustetaan porkkanakakulle ominaisilla mausteilla. Tänään päätin sitten kokeilla tätä juomaa. Ensimmäiseksi keitin kattilassa porkkanamehua, kardemummaa ja kanelia miedolla lämmöllä, siten että se juuri vain kiehahtaa. Lisäsin joukkoon kermaa, minkä jälkeen vielä uusi kiehautus. Maukeuden tämä juoma saa hasselpähkinäsiirapista, joka oli ihan uusi löytö. Se sopii täydellisesti kahvin joukkoon ja myös tähän porkkanakakkulatteen tuoden syvän pähkinäisen maun. Juoman päälle vaahdotin kermavaahtoa ja koristeeksi lisäsin kuorellisia cashewpähkinöitä sekä ripauksen kanelia – herkkua!
Parempaa vegaanisena
Kokeilin valmistaa porkkanakakkulattea myös kookoskermasta, josta tulee ehkä jopa hieman parempi. Kookoskermasta valmistetun version maustoin lisäksi ripauksella kookossokeria. Kookos ja porkkana sopivat täydellisesti yhteen. Postauksen lopusta löytyy siis kaksi erilaista ohjetta.
Tuossa alapuolella olevassa kuvassa on uusi löytöni hasselpähkinäsiirappi, joka sopii ihan mihin tahansa. Kannattaa kokeilla lorauttaa sitä vaikka kahvin joukkoon tai tähän valkosuklaakahviin, joka on ihan parasta jo sellaisenaan.
Porkkanakakkulatte
Ainekset (2 annosta)
- 3 dl
- porkkanamehua
- 1 kpl
- inkiväärishotti tai 1 rkl raastettua inkivääriä (n. 50 ml)
- 1/4 tl
- kardemummaa
- 1/2 tl
- kanelia
- 2 rkl
- hasselpähkinäsiirappia
- 1 dl
- kermaa
- 1-2 rkl
- sokeria (halutessasi)
- Pinnalle
- 1 dl
- kermaa vaahdotettuna
- 10 kpl
- cashewpähkinöitä
- kanelia
Tee näin:
Mittaa kattilaan porkkanamehu, inkiväärishotti, kardemumma ja kaneli. Kiehauta ja lisää kerma.
Mausta hasselpähkinäsiirapilla ja halutessasi ripauksella sokeria.
Vaahdota kerma. Kaada porkkanakakkulatte laseihin ja lisää päälle kermavaahto. Koristele murskatuilla cashewpähkinöillä ja kanelilla.
Vegaaninen porkkanakakkulatte
Ainekset (2 annosta)
- 3 dl
- porkkanamehua
- 1 kpl
- inkiväärishotti tai 1 rkl raastettua inkivääriä (n. 50 ml)
- 1/4 tl
- kardemummaa
- 1/2 tl
- kanelia
- 2 rkl
- hasselpähkinäsiirappia
- 1 dl
- kookoskermaa
- 1-2 rkl
- kookossokeria
- Pinnalle
- 1 dl
- vaahdotettua kookoskermaa
- 10 kpl
- cashewpähkinöitä
- kanelia
Tee näin:
Mittaa kattilaan porkkanamehu, inkiväärishotti, kardemumma ja kaneli. Kiehauta ja lisää vispautuva kookoskerma.
Mausta hasselpähkinäsiirapilla ja halutessasi ripauksella kookossokeria.
Vaahdota vispautuva kookoskerma. Kaada porkkanakakkulatte laseihin ja lisää päälle kookosvaahto. Koristele murskatuilla cashewpähkinöillä ja kanelilla.