Pizzacroissant – pizzan ja croissantin parhaat puolet

Taikina täytetään kuin pizza ja rullataan croissantiksi. Näiden rapeaksi paistuneiden pizzacroissanttien täytteenä on ananasta, kinkkua ja homejuustoa.

Croissant-valmistaikina on niin monikäyttöistä, että siitä on tullut tehtyä monenlaisia herkkuja. Valmistaikinasta syntyy nopeasti pientä purtavaa vieraille, jos ei jaksa nähdä hirveästi vaivaa. Maku kuitenkin on aina toimiva ja onnistuminen taattua, tekipä croissantit sitten makeilla tai suolaisilla täytteillä. Katso myös parsalla täytetyt croissantit ja taivaalliset omena-valkosuklaatäytteiset croissantit!

Tällä kertaa croissanttien sisälle leivoin ananasta, sinihomejuustoa ja kinkkua. Tomaattikastikkeen jätin kokonaan, pois sillä se kostuttaa taikinaa hieman liikaa ja lopputuloksesta ei tule niin rapeaa. Toki pieni tilkka esimerkiksi ketsuppia voisi antaa pientä lisämäkua.

Pizzacroissant

Ainekset (6 annosta)

1 prk
croissant-valmistaikinaa (240 g)
100 g
kinkkua
140 g
ananasta
75 g
aurajuustoa
1 kpl
kananmuna voiteluun
1 rkl
mustia seesaminsiemeniä
20 min
{
AKTIIVINEN 5 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

Avaa croissant-valmistaikina pakkaus ja leikkaa taikina kuuteen osaan.

Lisää paloitellut täytteet taikinan leveään päähän. Rullaa croissanteiksi ja nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Voitele pinnat kananmunalla ja ripottele pintaa hieman mustia seesaminsieminiä.

Paista pizzacroissantteja 200-asteisessa uunissa noin 12-15 minuuttia.

Ainekset

Kommentit (2)
  1. Eikö aurajuusto nykyään sula ollenkaan kun se on kokonaisina paloina noiden sarvien sisällä?

    1. perinneruokaa prkl
      12.8.2019, 22:23

      Ei se oikeen ehtinyt sulamaan kunnolla vielä tuossa ajassa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *