Pizzacroissant – pizzan ja croissantin parhaat puolet
Taikina täytetään kuin pizza ja rullataan croissantiksi. Näiden rapeaksi paistuneiden pizzacroissanttien täytteenä on ananasta, kinkkua ja homejuustoa.
Croissant-valmistaikina on niin monikäyttöistä, että siitä on tullut tehtyä monenlaisia herkkuja. Valmistaikinasta syntyy nopeasti pientä purtavaa vieraille, jos ei jaksa nähdä hirveästi vaivaa. Maku kuitenkin on aina toimiva ja onnistuminen taattua, tekipä croissantit sitten makeilla tai suolaisilla täytteillä. Katso myös parsalla täytetyt croissantit ja taivaalliset omena-valkosuklaatäytteiset croissantit!
Tällä kertaa croissanttien sisälle leivoin ananasta, sinihomejuustoa ja kinkkua. Tomaattikastikkeen jätin kokonaan, pois sillä se kostuttaa taikinaa hieman liikaa ja lopputuloksesta ei tule niin rapeaa. Toki pieni tilkka esimerkiksi ketsuppia voisi antaa pientä lisämäkua.
Pizzacroissant
Ainekset (6 annosta)
- 1 prk
- croissant-valmistaikinaa (240 g)
- 100 g
- kinkkua
- 140 g
- ananasta
- 75 g
- aurajuustoa
- 1 kpl
- kananmuna voiteluun
- 1 rkl
- mustia seesaminsiemeniä
Tee näin:
Avaa croissant-valmistaikina pakkaus ja leikkaa taikina kuuteen osaan.
Lisää paloitellut täytteet taikinan leveään päähän. Rullaa croissanteiksi ja nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Voitele pinnat kananmunalla ja ripottele pintaa hieman mustia seesaminsieminiä.
Paista pizzacroissantteja 200-asteisessa uunissa noin 12-15 minuuttia.
Eikö aurajuusto nykyään sula ollenkaan kun se on kokonaisina paloina noiden sarvien sisällä?
Ei se oikeen ehtinyt sulamaan kunnolla vielä tuossa ajassa 🙂