Pellillinen täytettyjä kasviksia

Erilaiset täytetyt kasvikset ovat helppoja valmistaa. Fetalla maustettu tomaattinen jauhelihatäyte sopii mainiosti paprikan, kesäkurpitsan, munakoison ja tomaattien kanssa. Valitse pellille siis runsaasti erilaisia kasviksia.

Nyt on ollut pientä taukoa blogissa, sillä kevät on ollut yllättävän kiireinen kaikkien muiden ruokajuttujen parissa. Koko päivän kun kokkailee, niin illalla on jo niin poikki, ettei enää kiinnosta aloittaa uutta juttua blogiin. Nyt palataan kuitenkin normaaliin postausrytmiin.

Tänään pyöräytin täytettyjä kasviksia, joihin valmistin tomaattisen jauhelihatäytteen fetalla. Täyte sopii mainiosti kaikkien kasviksien täytteeksi. Osa kasviksista kannattaa paahtaa uunissa ennen täyttämistä, sillä ne vettyisivät liikaa ilman esikypsennystä. Tälläisia kasviksia ovat kesäkurpitsa, munakoiso ja paprika. Tietysti makukin on parempi, kun kasvikset saavat kunnon paahteisen maun. Tomaatteja ei kannata etukäteen paahtaa, sillä ne hajoavat helposti.

Blogin arkistoista löytyy myös täytetyt paprikat muffinssipellillä, joissa on kasvistäyte. Tuo herkullinen täyte toimii varmasti myös kaikkien muiden kasvisten kanssa, joten kannattaa kokeilla myös sitä.

Mm, aika herkullisia näistä tulikin. Ehkä lisäkkeeksi sopisi jonkinlainen tuoreilla yrteillä maustettu kermaviilikastike, mutta hyvää on näinkin!

Täytetyt kasvikset

Ainekset (4 annosta)

2 kpl
paprikaa
1 kpl
munakoiso
1 kpl
kesäkurpitsa
4 kpl
tomaattia
400 g
jauhelihaa
1 kpl
sipulia
2-3 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
tomaattipyree
100 g
tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti )
1 dl
vettä
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
100 g
fetaa
1/4 rku
basilikaa
55 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 35 min

Tee näin:

Halkaise paprikat ja poista sisus. Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa keskeltä halki. Kaavi sisusta hieman pois. Leikkaa tomaateista hattu pois ja poista sisus. Nosta kaikki kasvikset paitsi tomaatit uunipellille ja paahda 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Valmista täyte ruskistamalla jauheliha. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää tomaattipyree, tuorejuusto ja vesi. Sekoita tasaiseksi. Nosta paistinpannu pois levyltä ja lisää joukkoon hienonnettu basilika. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää lopuksi murennettu feta.

Täytä paahdetut kasvikset ja tomaatit täytteellä. Paista 200-asteisessa uunissa vielä noin 20 minuuttia.

Kommentit (2)
  1. Täytteestä tulee aika suolaista, enkä itse ole mikään suolan välttelijä. Johtuu ehkä tuorejuustosta … Laittaison joka tapauksessa vähemmän suolaa. Muuten ohje on ok.

    1. perinneruokaa prkl
      31.8.2018, 13:41

      Onhan siinä suhteessa, mutta itse kasvikset eivät ole suolaisia, niin se vähän tasapainottaa. Suolan kanssa kannattaa luottaa aina omaan makuun 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *