Blogit
Perinneruokaa prkl

Täytetyt paprikat muffinssipellillä

Täytetyt paprikat saavat sisäänsä herkullisen ohratäytteen. Paprikat paahdetaan ensin uunissa muffinssipellillä, joka toimii tähän tarkoitukseen mitä mainioimmin.

Muffinssipelti toimii mitä mainioimmin täytettyjen paprikoiden paistamiseen, sen avulla ne saa pysymään pystyssä koko valmistuksen ajan. Ensin paprikan puolikkaat paahdetaan ilman täytteitä, jotta niistä saa esiin kaiken herkullisen maun.

Paprikoiden paahtuessa valmistetaan täyte. Ohrasuurimot keitetään paketin ohjeen mukaan. Käytin täytteessä Torinon täysjyväohraa, minkä keittoaika on vain 8 minuuttia. Ohran hautuessa sipulit kuullotetaan pannulla ja lopuksi kaikki täytteet yhdistetään keskenään pannulla. Paistinpannu kannattaa ottaa pois levyltä ennen fetan ja kerman lisäämistä, jotta täyte ei enää turhaan paistu, eikä neste pääse haihtumaan hukkaan.

Paahtuneiden paprikoiden pohjalle muodostuu nestettä, jonka voi kipata pois paprikoista. Sitten vain täytteet paprikoihin ja päälle hieman parmesanjuustoa. Uunin lämpöä lasketaan 200 asteeseen ja paprikat takaisin paistumaan noin 20 minuutiksi. Tärjoile paprikat esimerkiksi salaatin kanssa.

Katso myös nopeat kaalikääryleet, joiden valmistus tapahtuu myöskin muffinssipellillä.

Täytetyt paprikat muffinssipellillä

Ainekset

6 kpl
paprikaa
täyte
4 1/2 dl
vettä
3 dl
esikypsytetty ohrasuurimo
3/4 tl
suolaa
1 kpl
sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
tuoretta timjamia
200 g
fetajuustoa
10 kpl
kirsikkatomaattia
2 dl
ruokakermaa
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
3 rkl
raastettua parmesanjuustoa
Muut ainesosat

Tee näin:

Halkaise paprikat ja poista siemenet. Nosta paprikat muffinssipellin koloihin (voit käyttää myös uunivuokaa). Ripottele päälle hieman suolaa ja paahda paprikoita 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. 

Keitä sillä välin ohra kypsäksi.

Kuullota sipuli ja valkosipuli pannulla öjyssä. Lisää keitetty ohra ja hienonnettu timjami. Ota paistinpannu pois levyltä.

Hienonna feta sekä kirsikkatomaatit ja sekoita täytteeseen. Lisää kerma ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Ota paprikat uunista ja kuivaa paprikoiden sisälle muodostunut neste. Täytä paprikat ja ripottele pinnalle parmesanjuustoa. Paista vielä 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *