Pannurosolli – rosolli paistinpannulla
Unohda juuresten keittäminen ja valmista rosolli kokonaan paistinpannulla. Kypsien kasvisten päälle lisätään suolakurkkua ja viipaloitua omenaa. Sinappinen kastike antaa rosollille uutta makua!
Perinteinen rosolli on yksi joulupöydän suosituimmista salaateista, eikä ihme, sillä se on raikas vastapari suolaisille ja rasvaisille jouluruoille. Uunissa paahdettu rosolli on ollut jo pitkään suosittu resepti monien joulupöydässä, sillä sen valmistus on hieman helpompaa ja juuresten paahtuessa uunissa niihin tulee maukas karamellisoitunut pinta.
Lähes samanlaiseen tulokseen pääsee valmistamalla rosollin paistinpannulla. Punajuuret, porkkanat ja sipuli paistetaan pannulla oliiviöljyssä kypsiksi ja samalla ne paahtuvat maukkaiksi. Kypsät kasvikset maustetaan tuttuun tapaan etikalla, suolalla ja hunajalla. Pannurosolli viimeistellään tuoreella omenalla ja cocktail-suolakurkuilla. Pannurosollin kanssa kannattaa kokeilla myös sinappista kastiketta, joka antaa rosollille uudenlaista makua.
Pannurosolli
Ainekset (6 annosta)
- 3
- punajuurta (250 g)
- 3
- porkkanaa (250 g)
- 1-2
- sipulia
- 1 rkl
- oliiviöljyä
- 1 rkl
- hunajaa
- 1-2 rkl
- punaviinietikkaa
- 1
- hapokas omena
- 100 g
- cocktail-suolakurkkuja
- tuoretta rosmariinia koristeluun
- Kastike
- 1/2 dl
- majoneesia
- 2 tl
- dijon-sinappia
- 1/2 tl
- mustapippuria myllystä
- 1 tl
- hunajaa
Tee näin:
Kuori punajuuret, porkkanat ja sipulit. Leikkaa punajuuret ja porkkanat kuutioiksi. Lohko sipulit.
Paista kasviksia paistinpannulla öljyssä keskilämmöllä noin 15-20 minuuttia, tai kunnes ne ovat kypsiä.
Nosta pannu pois liedeltä ja mausta rosolli hunajalla, suolalla ja punaviinietikalla.
Leikkaa omena lohkoiksi ja viipaloi suolakurkut. Lisää rosollin päälle. Viimeistele halutessasi tuoreella rosmariinilla.
Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Tarjoa pannurosollin kanssa.