Pääsiäisen sammalkeksit valmistuvat hetkessä

Värjää murotaikina vihreällä elintarvikevärillä ja leivo siitä keksejä. Raasta osa kekseistä pieneksi muruksi ja kiinnitä keksien pintaan sokerikuorrutteen avulla. Koristele suklaamunilla ja hauskat pääsiäiskeksit ovat valmiit!

Alun perin ajatuksena oli tehdä rairuohokeksit, mutta lopputulos muistuttaa kyllä enemmän sammalta, joten olkoon niin. Näiden keksien valmistuksessa ei kauaa mene, sillä oikaisin käyttämällä kaupan valmista murotaikinaa. Mikäli haluat kuitenkin valmistaa sen itse, niin esimerkiksi täältä löytyy perusohje murotaikinaan.

Ensimmäiseksi värjäsin murotaikinan vihreällä elintarvikevärillä ja leivoin siitä noin 16 keksiä. Niiden ei tarvitse se olla hirveän hallitun näköisiä, sillä epämääräisen muotoiset keksit toimii parhaiten – ihan kuin luonnon muovaamat sammalmättäät. Keksien jäähdyttyä osa kekseistä raastetaan hienoksi muruksi, joka kiinnitetään keksien pohjaan sokerikuorrutteen avulla. Päälle vielä parit suklaamunat ja pääsiäiskeksit ovat valmiit!

Taikinan joukkoon sopisi varmasti hyvin myös suklaarouhe, mutta jätin tällä kertaa nämä todella yksinkertaisiksi – sillä en jaksanut tehdä itse murotaikinaakaan.

Sammalkeksit

Ainekset (12 annosta)

400 g
murotaikinaa
2-3 rkl
vihreää elintarvikeväriä
1 dl
tomusokeria
1 rkl
limemehua
suklaamunia koristeluun
45 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Sulata murotaikina ja värjää se vihreällä elintarvikevärillä. Leivo taikinasta 16 keksiä uunipellille leivinpaperin päälle. Painele kekseistä noin 1 cm paksuisia.

Paista keksejä 200-asteisessa uunissa noin 12-15 minuttia. Jäähdytä.

Raasta neljä keksiä hienoksi muruksi raastimella.

Valmista sokerikuorrute sekoittamalla limemehu ja tomusokeri keskenään. Levitä sokerikuorrutetta keksien pohjaan ja kasta keksimuruun.

Koristele keksit suklaamunilla.

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *