Blogit
Perinneruokaa prkl

Paahdettu porkkanakeitto

Porkkanakeitto saa täyteläisen maun, kun kaikki kasvikset paahtaa ensin uunissa. 

Kaikki on aina parempaa paahdettuna, näin myös porkkanakeitto. Kokeilin ensimmäistä kertaa valmistaa porkkanakeittoa tällä tapaa ja maku suorastaan yllätti. Keitosta tuli todella täyteläistä ja samettista.

Kaikki kasvikset pilkotaan uunipellille ja sitten päälle hieman rypsi- tai oliiviöljyä, sekä muutamat oksat timjamia. Sekoitellaan hieman, jotta kasvikset saavat kauttaaltaan öljyisen pinnan. Mikäli porkkanoissa on paksu kuori tai niitä ei saa pestyä hyvin, niin ne kannattaa kuoria. Kauniin värisiksi paahtuneet kasvikset kaadetaan kiehuvaan kasviliemeen ja sitten vain soseutetaan. Timjamin oksat poimin pois ennen tätä vaihetta, sillä ne eivät tahdo soseutua hyvin ja ovat luovuttaneet jo kaiken makunsa kasviksiin. Mausteet sekaan ja lopuksi kerma, sitten keitto on valmista nautittavaksi.

Keiton seuraksi sopii hyvä leipä. Kokeile vaikkapa lisää porkkanaa sisältäviä nyhtöpuusteja.

Paahdettu porkkanakeitto

Ainekset

500 g
porkkanaa
1 kpl
sipuli
2-3 kpl
valkosipulinkynsiä
2 rkl
rypsiöljyä
3-5 kpl
timjamin oksaa
8 dl
vettä
3 rkl
kasvisfondia
1/4 tl
mustapippuria
1/4 tl
muskottipähkinää
2 dl
kermaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuori porkkanat tarvittaessa ja paloittele ne uunipellille. Kuori ja pilko sipuli isoiksi paloiksi. Lisää pellille valkosipulit, timjamin oksat ja rypsiöljy. Sekoita hieman ja paahda 200 asteisessa uunissa noin 30-35 minuuttia.

Kiehauta vesi ja lisää siihen kasvisfondi. Ota paahdetut kasvikset uunista ja poista joukosta timjamin oksat. Kaada kasvikset kattilaan ja kiehauta.

Soseuta keitto esimerkiksi sauvasekoittimella ja mausta mustapippurilla, muskottipähkinällä. Lisää lopuksi kerma.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *