Nutella-kurpitsajuustokakku

Tämä kakku on Halloween-juhlien varma keskipiste! Kurpitsalla höystetty Nutella-juustokakku on syksyn hitti.

nutella-kurpitsajuustokakku

Halloween-juhlat alkavat saapua pikku hiljaa, joten siihen liittyviä reseptejä voisi alkaa vähitellen julkaisemaan. Tein tämän kakun jo kuukausia sitten ja en ole tahtonut malttaa odottaa, että pääsen julkaisemaan sen. Kakku maistuu mukavan mausteiselta ja sopii täydellisesti syksyyn! Tämä versio on siis muunnelma suositusta Nutella-juustokakusta.

Kurpitsan valinnalla voi vaikuttaa kakun makuun. Myskikurpitsa on mieto ja makea, kun taas hokkaido on hieman voimakkaampi ja intensiivisemmän värinen. Itse pidän hokkaidosta, mutta jos kurpitsa ei ole tuttu raaka-aineena, niin kannattaa kokeilla ensin myskikurpitsaa. Molemmilla kurpitsoilla lopputulos on kuitenkin hyvä!

nutella-kurpisajuustokakku

Nutella-kurpitsajuustokakku

Ainekset (10 annosta)

Pohja
150 g
piparkakkuja
50 g
voita
Täyte
800 g
myski- tai hokkaidokurpitsaa
1 dl
sitruunamehua
400 g
tuorejuustoa
2 kpl
kananmunia
2 dl
sokeria
2 rkl
maissitärkkelystä
1/2 tl
kanelia
1/2 tl
kardemummaa
1/4 tl
muskottipähkinää
1/2 tl
suolaa
100 g
Nutellaa
2 h 30 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 2 h 00 min

Tee näin:

Halkaise kurpitsa ja poista siitä siemenet. Leikkaa kurpitsa pieniksi lohkoiksi ja nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Paista kurpitsalohkoja 200-asteisessa uunissa noin 30 min. Kurpitsa on kypsää, kun se on täysin pehmeää.

Valmista pohja murskaamalla piparkakut tehosekoittimessa. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (ø 20 cm) ja nosta se jääkaappiin tekeytymään.

Jäädytä paahdetut kurpitsalohkot ja kaavi niiden sisus. Punnitse kurpitsasta 400g tehosekoittimeen. Lisää joukkoon sitruunamehu ja soseuta tasaiseksi. Seoksen kuuluu olla erittäin paksua.

Pehmennä tuorejuusto kulhossa ja lisää joukkoon soseutettu kurpitsa. Lisää joukkoon kananmunat ja sokeriin sekoitettu maissitärkkelys. Lisää lopuksi kaikki mausteet ja sekoita tasaiseksi.

Kaada seos irtopohjavuokaan pohjan päälle.

Lämmitä Nutellaa hetki mikrossa kunnes se on juoksevaa. Lisää kakun päälle ruokalusikalla nokareita. Vedä veitsellä nokareiden keskeltä ja muotoile pyörteiksi.

Paista kakkua 150-asteisessa uunissa noin 45-60 min kunnes se on hyytynyt reunoilta, mutta on keskeltä vielä hieman hyllyvää. Sammuta uuni ja avaa uuninluukku hetkeksi ja laita kiinni. Jätä juustokakku vielä 60 minuutiksi uuniin jälkilämmölle. Jäähdytä kakku huoneenlämmössä ennen jääkaappia. Kakku on parhaimmillaan hieman viileänä.

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *