Perinneruokaa prkl
Perinneruokaa prkl

Marja-valkosuklaakeksit

Mansikat ja mustikat sopivat myös kekseihin ja tekevät niistä valkosuklaan kanssa herkullista kesänaposteltavaa. Jaa taikina puoliksi ja kokeile molempia makuja. 

Tämä keksitaikina on yksi luottoresepteistäni, jonka kaivan aina esiin, kun mieli tekee hyviä ja varmasti onnistuvia keksejä. Tällä kertaa jaoin taikinan puoliksi ja sujautin toiseen puolikkaaseen kourallisen mustikoita ja toiseen saman verran hienonnettuja mansikoita. Valmis keksitaikina pyöritellään pötköksi kelmun väliin ja pakastetaan hetkeksi, jolloin siitä on helppo leikata paloja uunipellille. Kaikkia keksejä ei tarvitse paistaa samana päivänä, sillä voit jättää taikinan pakastimeen odottamaan vaikkapa yllätysvieraita. Helppo, nopeaa ja erittäin maukasta!

Marja-valkosuklaakeksit

Ainekset
( 30 Annosta )

200 g
voita
1,5 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
4 dl
vehnäjauhoja
1 kpl
kananmuna
2 dl
mansikoita/mustikoita
100 g
valkosuklaata
35 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

Vatkaa sokeri, vaniljasokeri ja voi keskenään vaahdoksi.

Lisää joukkoon yksi kananmuna. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Lisää hienonnetut mansikat tai kokonaiset mustikat ja rouhi valkosuklaa taikinan joukkoon.

Ota pala kelmua ja kaavi taikina sen päälle pötköksi. Käännä kelmu päälle ja pyörittele taikinasta noin 30 cm pitkä pötkö. Pakasta noin tunti.

Leikkaa taikinasta 1 cm paksuisia viipaleita ja paista niitä 175-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Jätä leviämisvaraa.

Kommentit (2)

  1. Kaisa

    Voiko käyttää pakastemarjoja?

    • perinneruokaa prkl

      Moi! Kyllä voi. Laita marjat jäisinä taikinaan ja pakasta välittömästi, niin marjat eivät leviä taikinan joukkoon.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *