Marenkijuustokakku
Pumpulinpehmeä juustokakku syntyy marengista ja tuorejuustosta. Koristele pinta tuoreilla mansikoilla ja pistaasimurulla.
Tämän vuoden äitienpäiväkakku oli melkoinen haaste. Ensimmäinen ajatus oli valmistaa japanilaista kolmen raaka-aineen juustokakkua, mutta mielestäni se ei maistunut kovinkaan hyvälle. Tästä ideasta piti luopua, mutta juustokakku oli kuitenkin vahvasti mielessä edelleen, joten seuraava kokeilu lähti seikkailemaan enemmän marengin suuntaan. Ajattelin valmistaa ensin marengin, johon yhdistän lopuksi tuorejuustoa. Tämäkään ei ollut aivan sellaista, mitä halusin. Vasta perunajauhojen ja sitruunamehun lisääminen reseptiin vei kakun sille tasolle jota tavoittelin.
Tämän kakun maku vaihtelee marengin ja juustokakun välimaastossa, en oikeastaan tiedä kumpaan se asettuu – ehkäpä se on enemmän juustokakku. Raikas ja pumpulinpehmeä tämä kakku on joka tapauksessa ja toimii erityisesti tuoreiden mansikoiden kanssa. Pinnalle rouhin pistaasipähkinöitä ja viimeistelin kakun sirottelemalla hieman tomusokeria.
Kakku kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin tekeytymään. Tänään tai huomenna valmistettuna se ehtii vielä hyvin äitienpäivän (etä)kahville.
Hyvää äitienpäivää!
Marenkijuustokakku
Ainekset (8 annosta)
- 100 g
- Digestive -keksejä
- 35 g
- voita
- 4
- kananmunaa (M-koko)
- 2 dl
- sokeria
- 400 g
- tuorejuustoa
- 2 rkl
- sitruunamehua
- 1 rkl
- perunajauhoja
- Lisäksi
- 300 g
- mansikoita
- 50 g
- pistaasipähkinää
- tomusokeria
Tee näin:
Valmista pohja murskaamalla keksit tehosekoittimessa. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjalle. Painele keksimuru vuoan pohjalle tasaisesti ja nosta vuoka jääkaappiin.
Valmista marenki erottelemalla kananmunien valkuaiset kulhoon. Lisää joukkoon sokeri ja vaahdota sähkövatkaimella paksuksi ja kiiltäväksi vaahdoksi.
Pehmennä tuorejuusto toisessa kulhossa pallovatkaimella. Yhdistä sitruunamehu ja perunajauhot keskenään hyvin sekoittaen. Lisää sitruunamehu-perunajauhoseos tuorejuuston joukkoon ja sekoita hyvin.
Lisää marenki kolmessa erässä tuorejuuston joukkoon. Sekoita varovaisesti nostellen. Kaada juustokakkumassa irtopohjavuokaan keksipohjan päälle.
Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Jäähdytä kakku huoneenlämmössä ja nosta se sitten jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai mieluiten yön yli.
Koristele marenkijuustokakku tuoreilla mansikoilla, murskatulla pistaasilla ja tomusokerilla.
Kuulostaa herkulliselta! Keltuaisia ei ilmeisesti käytetä ollenkaan tähän kakkuun?
No nyt kyllä! Täräytin tämän äidin eteen kahvipöytään, meni kepeästi ääntä kohti hetkessä. Tää kakku tuli jäädäkseen.