Limoncello-mansikkavuokakakku

Helpoista helpoin kesäkakku valmistetaan suoraan vuokaan! Limoncellolla kostutettu vuokakakku kuorrutetaan jogurtti-kermavaahdolla ja pinnalle pilkotaan reilusti mansikkaa.

mansikkavuokakakku

Limoncello ja mansikka on täydellinen pari. Kesäinen limoncello toimii monella tapaa ihan sellaisenaan tai trendikkäästi limoncello spritzin muodossa ja  tässä tapauksessa kakkupohjan kostukkeena.

Tämä suoraan vuokaan tehtävä kakku on helppo valmistaa ja kätevä ottaa vaikka mökille mukaan. Kakkupohja kostutetaan limoncellolla, joten kakku sisältää siis alkoholia. Mikäli kakun haluaa tehdä alkoholittomana, niin liköörin voi kiehauttaa ennen kostuttamista. Vaihtoehtoisesti pohjan voi kostuttaa myös sokerilla maustetulla sitruunamehulla.

Pohjan päälle turkkilaisella jogurtilla kevennettyä kermavaahtoa ja runsaasti mansikkaa! Tätä kakku kelpaa syödä vaikka joka kesäpäivä.

Limoncello-mansikkavuokakakku

Ainekset (8 annosta)

200 g
voita (huoneenlämpöistä)
2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
3
munaa
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
Täytteet
1 dl
Limoncelloa
2 dl
vispikermaa
200 g
turkkilaista jogurttia
2 rkl
sokeria
1 L
mansikoita
55 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 40 min

Tee näin:

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota  ø 28-30 cm kokoinen piirakka- tai uunivuoka.

Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten.

Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Kääntele seos nopeasti taikinaan.

Kaada taikina vuokaan. Kypsennä uunin alatasossa noin 40 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Kostuta kakku limoncellolla.

Vaahdota vipsikerma ja sekoita jogurtin kanssa sekaisin. Mausta sokerilla.

Perkaa ja halkaise isoimmat mansikat.

Levitä kerma-jogurttiseos kakun päälle ja lisää mansikat.

ruoka kakut marjat leivonta
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *