Perinneruokaa prkl
Perinneruokaa prkl

Leipävanukas – helppo ja herkullinen jälkiruoka

Leipävanukas on todella helppo valmistaa ja lopputulos onnistuu varmasti. Tarjoile leipävanukas tuoreiden marjojen kanssa!

Jäikö kaappiin hieman kuivahtanutta paahtoleipää? Tämä jos mikä on parasta, mitä niistä voi valmistaa. Vanukas onnistuu myös ihan tuoreista paahtoleivistä, joten varta vasten niitä ei tarvitse alkaa kuivattamaan. Tämä leipävanukas on ollut vuosia tekolistalla, mutta vasta nyt sitä viimein päätin kokeilla. Taitaa olla ihan elämäni ensimmäinen leipävanukas, mutta ei varmasti jää viimeiseksi, sillä tämä oli ihan uskomattoman hyvää!

Leipävanukkaan valmistus aloitetaan voitelemalla paahtoleivät voilla, minkä jälkeen leikkasin ne hieman pienemmiksi paloiksi. Tämän jälkeen leipäpalat kastellaan kerma-munaseokseen, joka on maustettu sokerilla, kardemummalla ja vaniljasokerilla. Leipäpalat asetellaan voideltuun vuokaan lomittain ja sitten paistetaan noin 30 minuutin ajan. Päälle reilusti tuoreita marjoja ja maukas jälkkäri on valmis.

Leipävanukas

Ainekset
( 4 Annosta )

10 kpl
paahtoleipää (vehnä)
50 g
voita
1 dl
kookossokeria tai tavallista
3,3 dl
kuohukermaa
2 kpl
kananmunia
1 tl
vaniljasokeria
1/2 tl
kardemummaa
1/2 tl
kanelia
Lisäksi
100 g
vadelmia
100 g
mustikoita
40 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Voitele paahtoleivät voilla ja leikkaa ne neljään osaan.

Sekoita kulhossa sokeri, kerma ja kananmunat. Mausta seos vaniljasokerilla, kardemummalla ja kanelilla.

Voitele uunivuoka voilla. Kasta voidellut leipäpalat kerma-munaseokseen ja lado uunivuokaan. Kaada jäljelle jäänyt neste vuokaan.

Paista leipävanukasta 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Koristele leipävanukas tuoreilla marjoilla.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *