Perinneruokaa prkl
Perinneruokaa prkl

Lämpimät kanakerrosleivät

Nämä herkulliset kerrosleivät ovat lämpimien leipien parhaimmistoa! Suussa sulava broileritäyte, pinaatti-juustokuorrute ja päällä löysäksi paistettu kananmuna ovat yhdessä vastustamattomia. 

Lämpimät voileivät ovat jotain johon en varmastikaan kyllästy ikinä. Yleensä ne kuitenkin syntyvät jo jääkaapissa valmiiksi olevista raaka-aineista ja varsinkin hetken mielijohteesta. Tällä kertaa ajattelin viedä niiden täytteitä hieman pidemmälle ja lopputuloksena syntyi jotain todella herkullista.

Leipien väliin paistoin hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita ja mukaan pääsi myös hieman sipulia ja paprikaa. Massan sitoo aurinkokuivattu tomaatti tuorejuusto, joka sopii kanan kanssa mainiosti. Päälle sekoitin pinaattia ja juustoraastetta, jotka yhdessä tekevät leiville kauniin pinnan. Lopputuloksen kruunaa paistettu kananmuna hieman löysällä keltuaisella. Näitä lämpimiä kerrosleipiä suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!

Lämpimien leipien ystäville blogista löytyy myös muita reseptejä mm. Sinihomejuusto-ananasleipä, joka syntyy kokonaisen reikäleivän puolikkaan päälle ja siitä on helppo leikata haluamansa kokoinen pala. Aivan suoraan 80-luvulta olevat lämpimät voileivät taas saavat päälleen mitä jääkaapista sattuukaan löytymään. 

Lämpimät kanakerrosleivät

Ainekset
( 4 Annosta )

300 g
broilerin fileesuikale (hunaja)
1 rkl
rypsiöljyä
1
sipuli
1
paprika
100 g
tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti)
8
leipäsiivua
100 g
juustoraastetta
100 g
lehtipinaattia (pakaste)
4
kananmunaa
35 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

Paista broilerin fileesuikaleet paistinpannulla tilkassa rypsiöljyä. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja paprika. Paista kypsiksi ja lisää joukkoon tuorejuusto.

Leikkaa leivästä 8 viipaletta. Nosta 4 leipäviipaletta uunipellille leivinpaperin päälle ja jaa kanakäyte niille. Laita päälle leipäviipaleet.

Sekoita keskenään sulatettu pinaatti ja juustoraaste. Lusikoi kuorrute leipien päälle ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Paista sillä aikaa kananmunat ja keltuainen halutessasi hieman raa’aksi. Nosta kananmunat leipien päälle ja ripottele pintaan suolaa ja mustapippuria.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *