Lakritsainen raparperipavlova

Raparperin ja lakritsin yhdistelmä on kerrassaan vastustamaton. Yhdistin nämä kaksi raaka-ainetta makean marengin kanssa ja lopputuloksena syntyi juhlallinen pavlova.

Tällä viikolla olleista kuvauksista jäi ylimääräinen marenkipohja, joten se piti ehdottomasti hyödyntää. Hirveän pitkään ei tarvinnut miettiä täytteitä, sillä nämä kaikki ainekset löytyivät suoraa kotoani. Jääkaapissa oli vielä reippaasti jäljellä aikaisemmin valmistamaani raparperihilloa, joten se pääsi ilman muuta tämän pavlovan täytteeksi kermavaahdon seuraksi.

Kakku on koristeltu mansikan makuisilla PusPus -lakupötköistä leikatuilla paloilla. Lisää makua antaa lakritsikastike ja loppusilauksen tekee minttu sekä syötävät orvokit, joita kasvaa parvekkeellani viljelylaatikoissa! Melkoinen överikakku tästä lopulta tuli ja tätä riittää varmasti pienempikin pala, sillä makeaa on!

Lakritsainen raparperipavlova

Ainekset (8 annosta)

4 kpl
kananmunia
2,5 dl
sokeria
1 tl
valkoviinietikkaa
1 rkl
perunajauhoja
Täyte
2 dl
kuohukermaa
1-2 dl
raparperihilloa (linkki blogitekstissä)
4 kpl
PusPus -lakua (mansikka)
2-3 rkl
lakritsikastiketta
minttua
syötäviä orvokkeja
2 h 20 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 2 h 00 min

Tee näin:

Erottele kananmunista valkuaiset ja lisää ne kulhoon. Lisää sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää lopuksi etikka ja perunajauhot ja jatka vatkaamista hetki.

Levitä marenki uunipellille leivinpaperin päälle ympyrän muotoon (halkaisija noin 20 cm) ja tee reunoista hieman korkeammat.

Kuivata marenkia 100-asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Anna jäähtyä.

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja levitä se hyvin jäähtyneen marengin päälle. Lisää päälle raparperihilloa.

Leikkaa lakupötköt pieniksi paloiksi ja ripottele kakun päälle. Lisää lakritsikastike ja koristele mintulla sekä syötävillä orvokeilla.

Kommentit (2)
  1. Ihania raparperiresetejä sinulla blogissasi! Inspiroiduin poimimaan vanhempieni pihasta nipun raparpereja, jotka muuten usein jäävät hyödyntämättä! Kiitos!:)

    Ida
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  2. Juuri näin me tehtiin ja tuli ihan hyvä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *