Raparperihillo

Kirpsakka raparperihillo sopii loistavasti kesäisen mansikkakakun väliin. Se on hyvää myös ihan sellaisenaan nautittuna paahtoleivän päällä.

Maalla viikonloppuna käydessäni raparperit olivat jo sen verran ehtineet kasvamaan, että niitä pystyi hyödyntämään mm. tähän kirpsakkaan raparperihilloon. Tykkään hillosta, joka ei ole liian makeaa, joten tässä versiossa käytetään tavallista vähemmän hillosokeria ja veden sijaan sitruunamehua antamaan vielä lisää happoa. Esimerkiksi mansikkakakun väliin tämä toimii loistavasti! Sokeria voi silti lisäillä hilloon oman maun mukaan, sillä se ei vaikuta suuremmin sen rakenteeseen.

Raparperihillo

Ainekset (1 annos)

500 g
raparperia
2 rkl
sitruunamehua
2 dl
hillosokeria
30 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

Kuutioi raparperit ja nosta ne kattilaan.

Lisää kattilaan sitruunamehu ja hillosokeri. Kuumenna seos ja kiehauta se. Alenna lämpöä ja kypsennä, kunnes raparperihillo on sopivan pehmeää, noin 5-10 min.

Jäähdytä raparperihilloke ja säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *