Kinder-tuulihatut
Valkosuklaamoussella täytetyt suklaatuulihatut koristellaan valkosuklaalla ja hasselpähkinärouheella! Nämä Kinder-tuulihatut katoavat hetkessä.
Jatketaanpas vielä ainakin yhdellä Kinder-reseptillä. Tänään aamulla sain idean suklaatuulihatuista, joiden makumaailma olisi Kinderin kaltainen, ja kauppaan sitä oli oitis lähdettävä. Näiden tuulihattujen täytte on melkein sama kuin Kinder-kääretortussa, sillä se on monikäyttöinen ja sopii täydellisesti myös näiden täytteeksi. Tuulihattujen päälle tein vielä valkosuklaasta raidat ja päälle rouhittua hasselpähkinää.
Näiden maku on suorastaan törkeän herkullinen, ehkä jopa Kinder-kääretorttua parempi. Näissä on ehkä hieman enemmän vaivaa, mutta maku on todellakin sen arvoista.
Kinder-tuulihatut
Ainekset (30 annosta)
- 2 dl
- vettä
- 100 g
- voita
- 1,5 dl
- vehnäjauhoja
- 2 rkl
- kaakaojauhetta
- 3
- kananmunaa
- Täyte
- 290 g
- valkosuklaata (Panda)
- 400 g
- tuorejuustoa
- 2 dl
- kuohukermaa
- Koristeluun
- 75 g
- valkosuklaata
- 1 dl
- hasselpähkinöitä
Tee näin:
Kiehauta vesi kattilassa ja sulata siihen voi. Sekoita vehnäjauhot ja siivilöity kaakaojauhe keskenään. Kaada jauhoseos kerralla kattilaan. Sekoita voimakkaasti puuhaarukalla kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista. Anna taikinan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Lisää munat yksitellen, sähkövatkaimella vatkaten. Pursota taikinasta noin 30 tuulihattua kahdelle pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 25-30 min.
Valmista täyte vaahdottamalla kuohukerma ja sekoita joukoon huoneenlämpöinen tuorejuusto. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja sekoita kerma-tuorejuustomassan joukkoon. Nosta täyte jääkaappiin noin 30 minuutiksi, kunnes se on hieman hyytynyt.
Halkaise jäähtyneet tuulihatut ja täytä ne. Sulata päälle valkosuklaata ja ripottele päälle rouhittua hasselpähkinää.
Näyttää herkullisilta! En ole tehnyt koskaan tuulihattuja ja heräsi kysymys. Onko hellan levy päällä, kun jauhot sekoitetaan joukkoon?
Joo, kyllä se vielä hetken on päällä, kun jauhot on sekoitettu joukkoon. Sitten kun taikina alkaa irtomaan reunoilta, niin massa on valmista. Kyse on kuitenkin n. 30 sekunnista ja sitten kattila pois levyltä.