Kinder-kääretorttu

Runsaasti ihanaa valkosuklaatäytettä sisältävä kääretorttu saa pintaansa suklaakuorrutteen. Kinder-kääretorttu koristellaan valkosuklaarouheella ja Kinder minimunilla. Lisäksi tämä on gluteeniton, eikä sisällä liivatetta!

Mikä onkaan parempaa kuin Kinder-suklaa… hmm, no ei kai mikään. Pääsiäisen lähestyessä netti on pullollaan erilaisia Kinderiä sisältäviä reseptejä, joista suosituin on varmasti Kinder-kakku. Idealistallani on jo viime vuodesta asti pyörinyt Kinder-kääretorttu, mutta päätin sinnikkäästi odottaa kevääseen asti, sillä tämä sopii pääsiäiseen mitä parhaiten.

Halusin tehdä kääretortusta myös gluteenittoman, sillä pohjasta tulee yhtä hyvä vaikka vehnäjauhot jättäisikin pois. Perunajauhoilla lopputulos on myös paljon ilmavampi, mikä on ihan hyvä asia, sillä täytteen määrässä en säästellyt tälläkään kertaa. Täyte pysyy hyvin kasassa ilman liivatetta, sillä valkosuklaata tässä on reippaasti. Kääretorttu kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä, sillä täytteen pitää hyytyä rauhassa ennen kuorruttamista. Kääretortun pintaan valmistin suklaaganachen ja pinnan koristelin vielä valkosuklaarouheella ja Kinder Minimunilla.

Täydellinen kääretorttu Kinderin ystäville! 

Kinder-kääretorttu

Ainekset (14 annosta)

4
munaa
1,5 dl
sokeria
1 dl
perunajauhoja
4 rkl
kaakaojauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
290 g
valkosuklaata (Panda)
400 g
tuorejuustoa
1 dl
kuohukermaa
1 rkl
sitruunamehua
Kuorrute
1 dl
kuohukermaa
145 g
tummaa suklaata (Panda)
Koristeluun
50 g
valkosuklaata
50 g
Kinder minimunia
1 h 30 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 1 h 00 min

Tee näin:

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi varovasti käännellen.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.

Kumoa kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Poista paistopaperi varovasti ja jätä se pohjan päälle, jotta pohja ei kuivu.

Valmista täyte vaahdottamalla kuohukerma ja sekoita joukoon huoneenlämpöinen tuorejuusto. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja sekoita kerma-tuorejuustomassan joukkoon. Lisää lopuksi sitruunamehu ja sekoita hyvin. Nosta täyte jääkaappiin noin 30 minuutiksi, kunnes se on hieman hyytynyt.

Täytä kääretorttu ja rullaa se leivinpaperin avulla. Nosta kääretorttu jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.

Valmista suklaaganache hienontamalla suklaa ja kaada päälle kiehautettu kerma. Sekoita tasaiseksi ja kourruta kääretorttu. Rouhi kääretortun pintaan valkosuklaata ja koristele minimunilla.

Kommentit (4)
  1. Hei! Onko sinulla mahdollisesti kuvassa tuplasti täytettä, sillä oma torttuni näyttää kovin ohuelta täytteen kanssa?

    1. Ainakin minulla tuli normaalin näköinen kerros täytettä yksinkertasena. Onkohan sulla kuin iso pelti?

  2. Mitenhän pohjan saa tehtyä niin,ettei se repeile kun kääretorttua käärii?

    1. Ainakin esikäärimällä sen lämpimänä jo rullalle ennen täyttöä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *