Kesäkurpitsaranskalaiset
Pyöräyttämällä kesäkurpisaviipaleet tryffeliöljyssä ja kierittelemällä ne parmesanissa syntyy jotain todella hyvää. Tarjoa kesäkurpitsa ranskalaisten kanssa esimerkiksi valkosipulimajoneesia.
Olen testannut kesäkurpitsaranskalaisia muutaman kerran ja tällä kertaa kokeilin pyöräyttää ne ensin tryffeliöljyssä. Se todellakin kannatti, sillä kesäkurpitsat saivat aivan uuden ulottuvuuden yhdessä parmesanjuuston kanssa.
Kesäkurpitsoista kannattaa poistaa pehmeä sisus melkeimpä kokonaan, sillä se sisältää vain turhaa nestettä, eikä takaa rapsakkaa lopputulosta. Nämä kannattaa syödä heti uunista tultuaan, sillä ne pehmenevät nopeasti.
Lisää kesäkurpitsasta:
Kesäkurpitsaranskalaiset
Ainekset (2 annosta)
- 1 kpl
- kesäkurpitsa
- 2 rkl
- tryffeliöljyä
- 50 g
- parmesania
- 2 rkl
- vehnäjauhoja
- 2 rkl
- persiljaa hienonnettuna
- 1/2 tl
- suolaa
- 1/2 tl
- mustapippuria
Tee näin:
Poista kesäkurpitsasta sisus ja leikkaa se sormen kokoisiksi tikuiksi.
Pyörittele kesäkurpitsatikut tryffeliöljyssä.
Sekoita keskenään parmesan, vehnäjauhot ja hienonnettu persilja. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Pyörittele tikut seoksessa ja nosta uunipellille leivinpaperin päälle.
Paista kesäkurpitsaranskalaisia 225-asteissa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin värisiä.
Tarjoa esimerkiksi valkosipulimajoneesin kanssa.
Hmm, pitääpä kokeilla vaikka kurpitsansiemen jauhoilla (vehnäallergikkona). Mainio idea!