Kesäkurpitsalasagnerullat
Jauhelihalla ja kolmella eri juustolla täytetyt kesäkurpitsarullat hautuvat herkullisiksi tomaattikastikkeessa. Tämän ruoan takia kannattaa uunikin lämmittää helteillä.
Vaikka nyt onkin kovat helteet, niin päätin kuitenkin lämmittää uunin. Lopputulos oli kuitenkin sen arvoinen, ettei muutama hikikarpalo otsalla haittaa – pääasia on hyvä ruoka.
Kesäkurpitsasta on helppo valmistaa monenlaisia ruokia, mutta usein ne jäävät turhan vetisiksi, mikäli kesäkurpitsaa ei itketä ennen valmistusta. Tässä reseptissä kesäkurpitsaa ei kuitenkaan tarvitse itkettää etukäteen, sillä sen ei anneta kypsyä täysin loppuun asti. Täytteinä kesäkurpitsa rullissa on jauhelihan lisäksi parmesania, mozzarellaa ja tuorejuustoa. Kananmuna sitoo rullien rakenteen, jolloin ne pysyvät hyvin koossa ja niitä on helppo poimia lautaselle.
Lisää kesäkurpitsasta:
Kesäkurpitsalasagnerullat
Ainekset (4 annosta)
- 2-3 kpl
- kesäkurpitsaa
- 400 g
- naudan jauhelihaa
- 1-2 kpl
- valkosipulinkynttä
- 1/2 tl
- suolaa
- 100g g
- pippurituorejuustoa
- 1 kpl
- kananmuna
- 50 g
- parmesanjuustoa raasteena
- 1/2 rku
- basilikaa
- 1 dl
- paseerattua tomaattia
- 100 g
- mozzarellapalloja
Tee näin:
Leikkaa kesäkurpitsoista kannat ja siivuta ne juustohöylällä.
Ruskista jauheliha paistinpannulla ja lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli. Mausta suolalla ja nosta kulhoon jäähtymään.
Lisää jäähtyneen jauhelihan joukkoon tuorejuusto, kananmuna, parmesanraaste ja hienonnettu basilika. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Mittaa noin 20 cm halkaisijaltaan olevan uunivuoan pohjalle paseerattu tomaatti.
Levitä noin 1 rkl täytettä kesäkurpitsaviipaleen toiseen päähän ja rullaa se tiukaksi rullaksi. Nosta vuokaan paseeratun tomaatin päälle.
Lisää rullien päälle mozzarellapalloja ja paista vuokaa 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.