Kauden kasviksilla ja fetalla täytetyt bataatit
Kaupallinen yhteistyö: Touch of Taste
Syksyn sadosta syntyy herkullista arkiruokaa, jossa uunissa paahdetut bataatit saavat kaverikseen suppilovahveroita ja mustakaalia. Kaiken viimeistelee täyteläinen fetajuusto.
Kuivasta kesästä huolimatta on koittanut melkoisen upea sienisyksy. Tuntuu, että sieniä on tänä vuonna todellakin kuin sateella. Myös suppilovahveroita löytyy metsistä jo hyvinkin reilusti, joten halusin hyödyntää niitä ja syksyn satoa tekemällä herkullista kasvisruokaa. Paahdoin bataatit uunissa kokonaisina ja koversin niiden sisuksen osaksi suppilovahvero-mustakaalitäytettä. Maustoin täytteen Touch of Taste Kasvisfondilla ja täytin kuoret uudelleen sekä murensin päälle vielä reilusti fetajuustoa ennen uuniin laittamista. Lopputulos oli todella maukas ja kokeilemisen arvoinen. Syksyssä ehdottomasti yksi parhaista asioista on sadonkorjuukauden hyvät raaka-aineet ja sienimetsässä rentoutuminen. Tästä on syytä nauttia, kun sitä on vielä jäljellä.
Arkisin ruokaa tulee tehtyä vähän liiankin kiireessä eikä hyvän ruoan vaikutusta hyvään mieleen pitäisi unohtaa. Etenkään näin pimeään syysaikaan. Muutenkin arkena on mukava tehdä ruokaa vähemmillä ainesosilla ja siten, että ruoka maistuu varmasti hyvälle. Käytän ruoanlaitossani paljon fondeja, sillä niillä saa helposti kunnolla makua ruokaan kuin ruokaan eikä kaapissa tarvitse säilyttää kymmenittäin erilaisia mausteita ja raaka-aineita. Tykkään itse Touch of Taste –fondeista, sillä ne ovat laadukkaita, ne säilyvät pitkään ja niiden maut ovat vain yksinkertaisesti todella hyviä. Tykkään erityisen paljon siitä, että ne ovat valmistettu aidoista raaka-aineista eikä niissä ole arominvahventeita tai hiivauutetta.
Lisäksi fondeja on huomattavasti helpompi annostella ruokiin kuin esimerkiksi liemikuutioita, koska niitä voi lisätä tilkka kerrallaan ruokaan oman maun mukaan. Maustaminen tuntuu olevan monelle vaikea asia, joten miksi ei hyödyntäisi tapaa, jolla maun saa huomattavasti helpommin kohdilleen. Omasta jääkaapistani löytyy laaja valikoima erilaisia Touch of Taste -fondeja, joilla voin maustaa ruokia näppärästi. Ne ovat lisäksi gluteenittomia ja maidottomia sekä joukosta löytyy myös vegaanisia vaihtoehtoja, kuten käyttämäni kasvisfondi. Mielestäni fondit sopivat niin ruokaan kuin ruokaan eikä niitä tulisi mieltää vaan patojen ja keittojen maustajiksi. Fondit ovat oikeastaan mausteiden korvaajia, joilla voi pelastaa monen mauttoman ruoan ja tuskaisen maustamishetken.
Voit tutustua Touch of Taste –tuotteisiin ja etsiä lisää reseptiikkaa sekä inspiraatiota osoitteista www.touchoftaste.fi ja www.facebook.com/touchoftastesuomi.
Kauden kasviksilla ja fetalla täytetyt bataatit
Ainekset (2 annosta)
- 2 kpl
- bataattia
- 100 g
- suppilovahveroita tai muita sieniä
- 1 rkl
- oliiviöljyä
- 1 kpl
- sipuli
- 1-2 kpl
- valkosipulinkynttä
- 50 g
- mustakaalia tai lehtikaalia
- 1 dl
- ruokakermaa
- 1 rkl
- kasvisfondia (Touch of Taste)
- 1/2 tl
- mustapippuria
- 1/4 rku
- timjamia
- 100 g
- fetaa
Tee näin:
Pistele bataatteihin reikiä haarukalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Kokeile veitsellä kypsyyttä.
Tee bataattiin päälle viilto ja koverra sisus pois.
Paista suppilovahveroita paistinpannulla oliiviöljyssä ja lisää joukkoon hienonnetut sipulit.
Lisää joukkoon hienonnettu mustakaali ja bataatti.
Lisää joukkoon ruokakerma ja mausta täyte kasvisfondilla, mustapippurilla ja hienonnetulla timjamilla.
Lusikoi täyte takaisin bataattien sisään ja ripottele pintaan fetajuustoa.
Gratinoi 225-asteisessa uunissa noin 15 min.
Ruokakerma taitaa olla tippunut vahingossa pois reseptistä?
Kiitos huomiosta! Lisäilin sen tuonne reseptiin 🙂