Juhannuksen makein misu

Kaupallinen yhteistyö: Löfbergs Lila

Mistä on keskikesän makein misu tehty? Mansikoista, raparperihillosta, savoiardi-kekseistä ja mascarpone-kermavaahdosta. Juhannusmisu tarjoillaan tietenkin hyvän kahvin kera.

Kohta on taas aika viettää keskikesän juhlaa ja kokoontua perheen sekä ystävien kanssa viettämään saman pöydän ääreen. Juhannuksen juhlapöytä kaipaa grillattavien lisäksi kaverikseen herkullista jälkiruokaa ja hyvää kahvia. Yllätä ystävät tänä juhannuksena ihanalla Juhannusmisulla, joka on helppo koota mökillä tai valmistaa hyvissä ajoin etukäteen. Misu kätkee sisäänsä kesän parhaita makuja eli tuoreita mansikoita ja raparperihilloa. Klassiset savoiardi-keksit ja mascarponella maustettu kermavaahto täydentävät raikkaat maut. Kakkumaiseksi kasattu Juhannusmisu on näyttävä herkku juhannuksen juhlaan ja valmistuu käden käänteessä. Misun kanssa tarjoillaan tietenkin maukasta kahvia. Löfbergsin tumma ja pähkinäinen Kharisma on loistava valinta juhannuspöytään. Myös erittäin tummapaahtoinen Crescendo sopii loistavasti misun viereen. Hyvä kahvi kruunaa juhlan ja antaa sopivaa piristystä yöttömään yöhön.

 

 

Jos kesähelteet yllättävät meidät juhannuksena, niin suosittelen kokeilemaan kylmäuutettua kahvia. Kylmäuutetun kahvin maku on pehmeä ja aromikas. Sitä on myös helppo valmistaa isommallekin seurueelle vaikkapa isossa astiassa ja suodattamalla uutettu kahvi lopuksi harson läpi. Kylmäuutetun kahvin juju on siinä, että sitä ei lämmitetä missään kohtaa vaan kahvin annetaan tekeytyä kylmään veteen sekoitettuna vähintään 8 tuntia. Cold brew -kahvi valmistuu sekoittamalla 100 g kahvia per litra vettä. Itse olen valmistanut sitä esimerkiksi jauhamalla itse Löfbergs Kharisma –papuja melko karkeaksi ja sekoittamalla jauhetun kahvin veden kanssa pressopannuun. Yhtä hyvin sitä voi uuttaa Löfbergsin valmiiksi jauhetuista kahveista. Kokeilemalla löydät suosikkisi, mutta tummapaahtoiset kahvit toimivat todella hyvin kylmäuuttamisessa! Tutustu Löfbergsin kahveihin Lofbergs.fi

Toivottavasti juhannus tuo tullessaan paljon aurinkoa ympäri Suomea, jotta mahdollisimman moni pääsee nauttimaan niin aamukahvit kuin juhlapöydän sumpit ulkona luonnon ollessa parhaimmillaan! Itse ajattelin suunnata mökille, rentoutua ja laittaa Juhannusmisun pöytään.

Juhannusmisu

Ainekset (6 annosta)

200-300 g
Savoyardi -keksejä
Raparperihillo
200 g
raparperia (n. 2 vartta)
1 dl
hillosokeria
1 rkl
vettä
Lisäksi
1 l
mansikoita
2 dl
kuohukermaa
125 g
mascarponejuustoa
2 rkl
sokeria
35 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

Valmista raparperihillo hienontamalla raparperit kattilaan. Lisää vesi ja hillosokeri. Keitä hiljalleen noin 5 minuuttia. Jäähdytä hillo.

Vaahdota kerma kiinteäksi vaahdoksi ja lisää joukkoon mascarponejuusto. Mausta sokerilla.

Levitä tarjoiluastiaan kerros Savoyadri -keksejä. Lisää päälle kerros hilloa ja mascarpone-kermavaahtoa. Lisää päälle viipaloituja mansikoita. Valmista vielä kaksi kerrosta samalla tavalla. Koristele kakku mansikoilla.

Anna kakun maustua vähintään kaksi tuntia jääkaapissa ennen tarjoilua, jotta Savoyardi -keksit pehmenevät. Voit myös kostuttaa keksit nopeasti esimerkiksi maitoon, jos haluat tarjoilla kakun heti.

Kommentit (4)
  1. Moi!
    Ihana resepti, kiitos. Meiltä ei löydy kaupoista reseptin keksejä, mitä vinkkaisit korvaavaksi keksimerkiksi?

  2. perinneruokaa prkl
    15.6.2018, 14:23

    Hmmm, en oikeen tiedä sopisiko siihen mikään muu keksi. Paras on varmasti käyttää tavallista vähän kuivahtanutta kakkupohjaa, koska nuo keksit maistuvat siltä ja ovat rakenteellisesti aika samanlaisia 🙂 Pellillä kun tekee ohuen kakkupohjan ja leikkaa kolmeen osaan niin on varmasti aika sopiva 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *