Jauheliha-porkkanakiusaus

Kevyttä, helppoa ja maistuvaa. Vaihda jauhelihakiusauksen peruna porkkanaan ja saat kevyen uuniruoan.

jauheliha-porkkanalaatikko

Arjen helpot ja maistuvat reseptit pelastavat työpäivän jälkeen. Eikä sekään haittaisi, jos ruoka olisi samalla hieman kevyempää. Tämän kiusauksen lähtökohtana olikin juuri se keveys. Peruna vaihtui porkkanaan ja se toimi oikeastaan aika kivasti.

Kokeilin laatikkoa kahteen otteeseen, ensimmäisessä versiossa lisäsin porkkanat raakoina jauhelihakastikkeen joukkoon, mutta kypsennysaika venyi turhan pitkäksi. Toisella kerralla kiehautin porkkanasuikaleet puolikypsiksi, jolloin koko ruoka valmistui alle tunnissa – sen pidempää aikaa vieviä ruokia ei jaksa laiska kokki valmistaa.

Jauheliha-porkkanakiusaus

Ainekset (6 annosta)

1 kg
porkkanoita
400 g
naudan paistijauhelihaa 10%
1
sipuli
2-3
valkosipulinkynttä
2 rkl
tomaattipyreetä
2 tl
timjamia (kuivattua)
1 tl
oreganoa (kuivattua)
1 tl
mustapippuria
1 1/2 tl
suolaa
2 dl
ruokakermaa (15%)
100 g
juustoraastetta
55 min
{
AKTIIVINEN 25 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Kuori ja suikaloi porkkanat ohuiksi tikuiksi. Keitä porkkanat suolalla maustetussa vedessä puolikypsiksi.

Kuori ja hienonna sipulit. Paista jauheliha paistinpannulla tilkassa öljyä. Lisää joukkoon hienonnetut sipulit. Jatka kypsennystä kunnes sipulit ovat pehmenneet.

Lisää joukkoon tomaattipyree ja mausteet. Lisää lopuksi ruokakerma ja nosta paistinpannu levyltä.

Voitele uunivuoka ja laita puolet keitetyistä porkkanoista vuoan pohjalle, sitten jauhelihakastike ja loput porkkanat. Sekoita hieman lusikalla ja ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista kiusausta 200-asteisessa uunissa noin 30 min.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *