Perinneruokaa prkl
Perinneruokaa prkl

Herne-pastasalaatti

Tuoreista herneistä valmistettu pastasalaatti on raikas ja pirteän vihreä, joten se sopii mainiosti erilaisten grilliruokien kanssa. 

Herneet toimivat yllättävän hyvin salaatissa, kunhan vain jaksaa perata herneenpalkoja tarpeeksi. Isosta hernepussista ei loppujen lopuksi jää kovinkaan paljoa pelkkiä herneitä, joten niitä kannatta varata ihan kunnolla. Pastaksi valitsin pienen jyväpastan, sillä se on herneiden kanssa melkein samankokoista ja yhdessä ne muodostavat kivan kokonaisuuden. Pastan maustoin sitruunapestolla, jota saa useimmista kaupoista, mutta myös tavallinen pesto toimii. Silloin kannattaa lisätä vähän enemmmän limemehua. Lisäksi salaatissa on kevätsipulia, pinaattia ja päällä herkkullista mozzarellaa. 

Herne-pastasalaatti

Ainekset
( 4 Annosta )

2 dl
jyväpastaa
100 g
sitruunapestoa
1,5 dl
herneitä perattuna
3 kpl
kevätsipulia
70 g
babypinaattia
1/2 rku
basilikaa
2 rkl
limemehua
1/2 tl
mustapippuria
125 g
mozzarellaa
35 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

Keitä pasta pussin ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä pasta kylmässä vedessä ja siivilöi se huolella. Lisää joukkoon pesto ja nosta jääkaappiin maustumaan.

Perkaa herneet, hienonna kevätsipulit, huuhdo pinaatinlehdet  ja nypi basilikanlehdet irti varsista. Sekoita kaikki ainekset pastan joukkoon.

Mausta salaatti limemehulla ja mustapippurilla. Revi lopuksi päälle mozzarellaa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *