Helppo lohipiirakka

Viikonlopun helppo lohipiirakka valmistuu lehtitaikinalevyyn. Lehtikaali ja sitruuna antavat piirakalle raikasta makua. Levitä kaikki ainekset esikypsentämättä pohjan päälle ja paista uunissa.

lohipiirakka

Tämä suussa sulava lohipiirakka menee heittämällä parhaimpien piirakoiden kastiin. Lehtikaali ja sitruuna keventävät piirakkaa ja tekevät siitä erittäin raikkaan. Runsas määrä lohta tekee piirakasta erittäin ruokaisan ja se toimii vaikka päivällisenä!

Tällä kertaa en kypsentänyt mitään raaka-aineista erikseen, vaan asettelin kaikki lehtitaikinan päälle kerroksittain. Yleensä sipuli ja varsinkin lohi on tapana laittaa piirakkaan jollakin tapaa paistettuna, ehkä hieman turhaa, sillä ne kypsyvät myös uunissa oikein maukkaiksi. Tuore lohi toimii piirakassa oikeastaan paljon paremmin kuin savustettu tai graavi, sillä se säilyttää mehukkuutensa, eikä pääse kuivumaan entisestään. Tämä resepti kannattaa tallentaa suosikkeihin!

Katso myös nämä lohipiirakat: 

Lohi-lehtikaalipiirakka

Ainekset (6 annosta)

450 g
lohta
100 g
lehtikaalia
1
sipuli
200 g
fetajuustoa
3
kananmunaa
2 dl
ruokakermaa
1
sitruunan kuori (raastettuna)
1/2 dl
sitruunamehua
1,5 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
50 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 40 min

Tee näin:

Sulata lehtitaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Vuoraa 24 x 32 cm kokoinen uunivuoka leivinpaperilla. Kaulitse tai painele taikina vuoan pohjalle ja nosta taikinan reunoja hieman ylemmäs.

Poista lohesta nahka ja paloittele se reiluiksi paloiksi. Poista lehtikaalista kova varsi ja hienonna lehdet pieneksi silpuksi. Kuori ja viipaloi sipuli.

Levitä taikinan päälle hienonnettu lehtikaali ja viipaloitu sipuli. Lisää lohipalat. Murenna piirakan päälle fetajuusto.

Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon kerma, sitruunan kuori ja mehu. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla.

Kaada muna-kermaseos piirakan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40-50 minuuttia.

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *