Maukas lohipiirakka

Piirakat ovat aina hyviä ja niitä on tässä blogin aikana tehtykin muutama erilainen. Lohipiirakka vielä puuttuu joukosta, mutta siihen tulee korjaus tasan tarkkaan nyt. Eli piirakantekoon käypi tie. 

Lohipiirakkaan tarvitaan riisiä, joten keitetään se heti ensimmäiseksi. Riisi keitetään ihan normaalisti paketin ohjeen mukaan. Se ei ole ainoa keitettävä asia, sillä kananmunat keitetään kypsiksi. Riisit laitetaan tarpeeksi suureen kippoon, jossa kaikki täyteainekset tullaan sekoittamaan. Riisit saavat seurakseen nuo keitetyt kananmunat jahka ne on leikattu pieneksi munaleikkurilla. Sipulit kuutioidaan ja lisätään joukkoon. Sitten nypitään savulohi pieniksi paloiksi ja heitellään ne mukaan. Tilliä tarvitaan myös mukaan. Sitä menee melkein nipullinen, mutta mitattuna siis sellainen 100 grammaa. Tilli hienonnetaan ja lisätään seokseen. Mausteeksi tulee mustapippuria sekä sitruunamehua. Kananmunia laitettiin jo äsken keitettynä mukaan, mutta nyt laitetaan kaksi raakana. Munien rakenne rikotaan ja ne kaadetaan kaiken sekaan. Sitten kaikki sekoitetaan yhteen. 

Operaatio jatkuu siten, että voitaikina kaulitaan uunipellin kokoiseksi. Piirakkapohjasta täytetään puolet, mutta siitäkin puolikkaasta reunat jätetään tyhjiksi. Reunat kostutetaan vedellä ja se tyhjä puolikas tietystikin käännetään täytetyn päälle. Pyörittele reunat kiinni ja sitten alkaa olla valmista uunia varten. Piirakka voidellaan kananmunalla ja se paistetaan 225:ssä asteessa. 25-30 minuuttia on sopiva aika tälle. 

Herkullinen lohipiirakka on näin valmis, joten ei muuta kuin nauttimaan. Mitkä muut piirakat ovat teidän suosikkeja? Onko joku bravuuri, millä saa aina kiitosta muilta maistelijoilta? 

Lohipiirakka

Ainekset

Riisi
1 dl
riisiä
4 dl
vettä
0,5 tl
suolaa
Täyte
2 kpl
sipulia
4 kpl
keitettyä kananmunaa
300 g
savulohta
100 g
tilliä (nippu)
0
mustapippuria
1-2 rkl
sitruunamehua
2 kpl
kananmunaa
Taikina
500 g
voitaikinaa
Voiteluun
1 kpl
kananmuna
Muut ainesosat

Tee näin:

Keitä riisi kypsäksi ohjeen mukaan. 

Keitä 4 kananmunaa kypsäksi. 

Ota kypsät riisit isoon astiaan. Leikkaa keitetyt munat munaleikkurilla ja lisää astiaan. Kuutioi sipulit. Nypi savulohi pieniksi paloiksi. Hienonna tilli. Lisää kulhoon ja mausta mustapippurilla ja sitruunamehulla. Riko raakojen kananmunien rakenne ja kaada ne joukkoon. Sekoita kaikki yhteen. 

Kaulitse valmis voitaikinalevy uunipellin kokoiseksi. 

Täytä piirakkapohjasta noin puolet, mutta jätä reunat siis tyhjiksi. Kostuta reunat vedellä, käännä toinen puolikas taikinasta päälle ja pyörittele reunat kiinni. 

Voitele piirakka kananmunalla ja paista 225-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. 

 

Kommentit (1)
  1. Marjut Saarinen
    26.1.2019, 11:16

    Onko tässä käytetty puuroriisiä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *