Lohipiirakka kokonaisella fileellä

Lohipiirakka kokonaisella lohifileellä. Tätä helpommaksi lohipiirakan valmistus ei voi enää mennä. Tarvitset vain neljä raaka-ainetta.

lohipiirakka

Tämän helpommaksi lohipiirakan valmistus ei voi mennä. Tarvitset kaksi isoa lehtitaikinalevyä, lohifileen, purkin pestoa ja siemensekoitusta.

Lehtitaikinalevyjen sulaessa ehtii käsitellä lohen. Uuni lämmitetään 225 asteeseen ja lohifilee laitetaan uunipellille leivinpaperin päälle nahkapuoli ylöspäin. Lohta paistetaan uunissa noin 2-3 minuuttia, jolloin nahan voi repäistä pinnasta kokonaisena ja kaikki liha säilyy tallella.

Lehtitaikinalevyjä kannattaa kaulia hieman isommiksi, riippuen tietysti fileen koosta. Tärkeintä kuitenkin, että lohifilee mahtuu kokonaan lehtitaikinan päälle ja reunoille jää tilaa sulkea piiras. Pohjalle levitetään pestoa ja lohifile asetellaan sen päälle. Myös lohifileen pintaan sivellään hieman pestoa ja sitten vain toinen lehtitaikinalevy päälle. Reunojen huolellisen sulkemisen jälkeen piiras vielä voidellaan pestolla ja päälle voi ripotella koristeeksi siemensekoitusta. Sitten vaan uuniin ja kohta herkullinen lohipiirakka on valmis!

Lohipiirakka kokonaisella fileellä

Ainekset (10 annosta)

500 g
lohifilee
800 g
isoja lehtitaikinalevyjä (2 kpl pakkauksessa)
150 g
pestoa
1 dl
siemensekoitusta
45 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Sulata lehtitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuumenna uuni 225 asteiseksi. Nosta lohifilee uunipellille leivinpaperin päälle nahkapuoli ylöspäin. Paista fileetä 2-3 minuuttia. Ota lohifilee uunista ulos ja repäise nahka pois. Nosta kala pois kuumalta pellilltä leivinpaperin avulla.

Kaulitse sulaneet lehtitaikinalevyt  hieman lohifilettä suuremmiksi.

Nosta taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä pohjalle puolet pestosta ja nosta lohifilee sen päälle. Kostuta taikinan reunat vedellä. Leivitä kalan päälle myös pestoa ja nosta toinen taikina sen päälle.

Painele reunat kiinni haarukalla ja voitele piirakka pestolla. Ripottele päälle halutessasi siemensekoitusta.

Paista lohipiirakkaa 225-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. Riippuen lohifileen paksuudesta.

ruoka kalaruoat suolaiset-piirakat nopeat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *