Blogit
Perinneruokaa prkl

Gluteeniton mansikkakääretorttu

Tämän kuukauden kääretorttu valmistuu makeista mansikoista ja on lisäksi myös gluteeniton. Tämä mansikkakääretorttu on helppo valmistaa ja se säilyy pidempäänkin jääkaapissa – hyvää kahvikupposen kanssa.

Taas kääretorttua? No kyllä! Ehkäpä siksi, että olen taas maalla käymässä ja äiti yllättäen tahtoo leipoa ja siitähän syntyy luonnollisesti helppo blogipostaus. Ehkäpä tästä tulee jokakuukautinen kääretorttuperinne? No, niin tai näin, nyt lähdettiin hakemaan kaupasta lisää mansikoita, sillä edelliset katosivat jo mansikka-kaurapaistokseen. Kaupasta takaisin päästyämme uuni oli jo kuumenemassa, ennen kuin kauppakassit oli edes purettu ja pian se kääretorttukin oli valmiina odottamassa voipaperin sisällä.

Mikäli sattuu olemaan enemmänkin kääretortun perään kannattaa tutustua näihin:

Jännityksellä odotan mikä kääretorttu on ensi kuussa vuorossa, ehkäpä voisi kokeilla jotain suolaista kääretorttua, vähän kuin voileipäkakkua…

Gluteeniton mansikkakääretorttu

Ainekset

pohja
4 kpl
huoneenlämpöisiä kananmunia
1,5 dl
sokeria
1,5 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
täyte
2 dl
kuohukermaa
2 tl
vaniljasokeria
5 dl
mansikoita
Muut ainesosat

Tee näin:

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää vaahtoon siivilän kautta. Sekoita nostellen, jotta taikina pysyy kuohkeana.

Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellin päälle.

Paista 225 asteessa noin 8-10 minuuttia.

Ripottele sokeria valmiin pohjan päälle ja kumoa se toiselle leivinpaperille. Irrota leivinpaperi, mutta jätä se kuitenkin pohjan päälle. Näin torttupohja ei kuivu jäähtyessään.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla.

Levitä kermavaahto jäähtyneen torttupohjan päälle. Älä levitä kermavaahtoa kuitenkaan takareunaan asti, sillä se tulee yli kääriessä.

Ripottele päälle kuutioidut mansikat.

Kääri torttu tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla. Anna maustua muutama tunti jääkaapissa leivinpaperin sisällä.

 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *