Blogit
Perinneruokaa prkl

Eton Mess -kakku

Eton Mess -kakku on mielettömän hyvää ja se on todella nopea valmistaa. Se sopii hyvin juhannuksen mökkireissun jälkkäriksi, sillä sen valmistukseen ei uunia tarvita.

Tähän kakkuun sopivat hyvin kauppojen valmiit marengit, mutta jos sen haluaa myös valmistaa itse löytyy blogista aikaisempi postaus vanhanajan marenkiin, mikä on huippu hyvää. Helpointa se on valmistaa siten, että massan levittää vain tasaisesti pellille ja heittää uuniin. Marenkilevystä on helppo murentaa sopivia paloja kakkuun. Tähän kakkuun käytin mansikoita, vadelmia, karhunvatukoita ja mustikoita, mutta yhtä hyvin se onnistuu myös pelkistä mansikoistakin.

Ainoa huonopuoli kakussa on, ettei se säily pitkään, sillä marenki kostuu liikaa kermavaahdosta. Kakun valmistus on kuitenkin niin nopeaa, että sen ehtii tehdä vaikka vieraat istuisivatkin jo pöydässä. 

Katso video kakun valmistukseen

Eton Mess -kakku

Ainekset

2 dl
kuohukermaa
100 g
marenkeja
125 g
mustikoita
125 g
karhunvatukoita
125 g
vadelmia
250 g
mansikoita
0
sitruunamelissaa
0
tomusokeria
Muut ainesosat

Tee näin:

Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi

Puhdista marjat ja pilko isoimmat hieman pienemmiksi

Kokoa kakku isolle lautaselle laittamalla kermavaahtoa, marenkia ja marjoja vuorotellen kerroksiksi.

Koristele kakku sitruunamelissan lehdillä ja tomusokerilla.

Tarjoile välittömästi.

Kommentit (1)

  1. Maku_Elina

    Slurps! Rakastan kaikkea missä on marenkia! Tämä on ihanan helppo ja herkku kesätarjottava! Ja wau, kiitokset videosta!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *