Eton Mess -kakku
Eton Mess -kakku on mielettömän hyvää ja se on todella nopea valmistaa. Se sopii hyvin juhannuksen mökkireissun jälkkäriksi, sillä sen valmistukseen ei uunia tarvita.
Tähän kakkuun sopivat hyvin kauppojen valmiit marengit, mutta jos sen haluaa myös valmistaa itse löytyy blogista aikaisempi postaus vanhanajan marenkiin, mikä on huippu hyvää. Helpointa se on valmistaa siten, että massan levittää vain tasaisesti pellille ja heittää uuniin. Marenkilevystä on helppo murentaa sopivia paloja kakkuun. Tähän kakkuun käytin mansikoita, vadelmia, karhunvatukoita ja mustikoita, mutta yhtä hyvin se onnistuu myös pelkistä mansikoistakin.
Ainoa huonopuoli kakussa on, ettei se säily pitkään, sillä marenki kostuu liikaa kermavaahdosta. Kakun valmistus on kuitenkin niin nopeaa, että sen ehtii tehdä vaikka vieraat istuisivatkin jo pöydässä.
Katso video kakun valmistukseen
Eton Mess -kakku
Ainekset
- 2 dl
- kuohukermaa
- 100 g
- marenkeja
- 125 g
- mustikoita
- 125 g
- karhunvatukoita
- 125 g
- vadelmia
- 250 g
- mansikoita
- 0
- sitruunamelissaa
- 0
- tomusokeria
- Muut ainesosat
Tee näin:
Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi
Puhdista marjat ja pilko isoimmat hieman pienemmiksi
Kokoa kakku isolle lautaselle laittamalla kermavaahtoa, marenkia ja marjoja vuorotellen kerroksiksi.
Koristele kakku sitruunamelissan lehdillä ja tomusokerilla.
Tarjoile välittömästi.
Slurps! Rakastan kaikkea missä on marenkia! Tämä on ihanan helppo ja herkku kesätarjottava! Ja wau, kiitokset videosta!