Banoffeevohvelit

Tässä ehkä herkullisimmat vohvelit ikinä! Kardemummalla maustetut rapeat vohvelit ja päällä banoffeen täytteet.

benoffeevohvelit

Nämä ovat varmasti parhaat vohvelit, joita olen syönyt tähän mennessä! Vohvelitaikina on maustettu ripauksella kardemummaa, joka toimii mainiosti banoffeen täytteiden kanssa. Sen voi jättää myös pois, jos kardemumma ei kuulu suosikkeihin, sillä makua näissä riittää muutenkin.

Rapeiksi paistettujen vohveleiden päälle lorautetaan reippaasti karamellisoitua kondensoitua maitoa, sitten banaaniviipaleita, kermavaahtoa ja murskattuja hasselpähkinöitä. Suolapähkinät toimisivat myös erittäin hyvin, ellei jopa paremmin, mutta ne unohtuivat nyt kauppaan.

Mitkä ovat sinun suosikkitäytteesi vohveleissa? Tässä muutama vohveliresepti, joihin kannattaa myös tutustua:

banoffeevohvelit

Banoffeevohvelit

Ainekset (8 annosta)

2
kananmunaa
4 dl
kevytmaitoa
3 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
leivinjauhetta
3/4 tl
suolaa
1/2 tl
kardemummaa
25 g
voita
Täytteet
1 prk
karamellisoitua kondensoitua maitoa
2-3 dl
vispikermaa
2
banaania
1 dl
suola- tai hasselpähkinöitä
45 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa jauhoseos munamaidon joukkoon. Lisää suola, kardemumma ja sulatettu rasva. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.

Kuumenna vohvelirauta. Sivele vohvelirautaan tarvittaessa hieman rasvaa. Kaada vohvelirautaan noin 1 dl taikinaa ja paista rapeaksi vohveliksi. Älä pinoa valmiita vohveleita, jotta ne säilyttävät rapeutensa.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja viipaloi banaanit. Levitä paistettujen vohveleiden päälle muutama ruokalusikallinen karamellisoitua kondensoitua maitoa, banaaniviipaleita ja kermavaahtoa. Koristele annokset murskatuilla pähkinöillä. Tarjoile heti.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *