Kevyt mango-rahkakakku
Astetta kevyempi mango-rahkakakku valmistuu hetkessä ja sitä voi huoletta nauttia isommankin palan hyvällä omalla tunnolla.
Halusin kokeilla miten pelkästä maitorahkasta ja mangosta saisi maukkaan kakun, joka olisi samalla myös kevyt. Ensimmäinen tuotos oli melko hapan, joten joukkoon oli pakko lisätä sokeria, sillä mangon makeus ei ihan riittänyt. Kakku muistuttaa rakenteeltaan paljon tavallista juustokakkua, siksi onkin tärkeää antaa sen tekeytyä jääkaapissa yön yli. Sillä uunista tultuaan se on vielä melko vetistä tavaraa.
Lisämakeutta kaipaaville suosittelen ripottelemaan vielä hieman tomusokeria ja kakun voi halutessaan vielä koristella sitruunamelissanlehdillä. Mikään juhlakakku tämä ei ehkä ole, mutta erittäin toimiva arjen piristys, jota voi nauttia hyvällä omalla tunnolla.
Mango-rahkakakku
Ainekset (8 annosta)
- 250 g
- mangoa (säilyke tai tuoreena)
- 2
- kananmunaa
- 500 g
- rahkaa (2,3% rasvaa)
- 2-3 rkl
- sokeria
- Pohja
- 10 kpl
- kaurakeksiä (n. 75 g)
- 1 rkl
- rypsiöljyä
Tee näin:
Murskaa kaurakeksit ja sekoita joukkoon öljy. Painele seos irtopohjavuokaan (Ø 17cm) leivinpaperin päälle.
Soseuta valutettu säilykemango sauvasekoittimella. Voit käyttää myös tuoretta tai valmista mangososetta.
Sekoita mangososeen joukkoon kananmunat hyvin vatkaten. Lisää rahka ja sokeri. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos irtopohjavuokaan pohjan päälle.
Paista kakku 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Jäähdytä huoneenlämmössä ja nosta jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
Hei, voisko makeuttaa stevialla esim tai koivusokerilla??